Πανελλήνιες 2021: Μέχρι και 1.200 μονάδες η άνοδος σε δημοφιλείς σχολές

Πώς θα επηρεάσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τις βάσεις; 

Με μήνυμα στο κινητό ενημερώθηκαν για τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021. / βίντεο: μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (9/7)

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων την ανακοίνωση των βάσεων για την είσοδο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η οποία θα γίνει στα τέλη του Αυγούστου. 

«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Η βάση του κάθε τμήματος θα εξαρτηθεί, όπως και κάθε χρόνο, από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο ανήκει η σχολή, αλλά και από το πόσο περιζήτητη είναι. 

Πανελλήνιες: «Είμαι ένας αποτυχημένος άριστος» - Η επιστολή στην Κεραμέως

Σε γενικές γραμμές, οι βάσεις θα κινηθούν ανοδικά. Αυτό όμως δεν αναιρεί πως 450 τμημάτων θα υπάρξουν και κάποια των οποίων η βάση θα υποχωρήσει με ανώτατο σημείο τις 700-800 μονάδες, στα τμήματα χωρίς ειδικό μάθημα.

Πανελλήνιες 2021 βάσεις

Οι προβλέψεις της Καθημερινής για το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021

Σε σημερινό δημοσίευμά της η «Κ» παρουσιάζει τις πρώτες προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής σε 150 περιζήτητα πανεπιστημιακά τμήματα. 
Στο πεδίο των επιστημών υγείας, η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά στις 18.710 μονάδες (αύξηση κατά 460 μονάδες). Στις ανθρωπιστικές σπουδές, η Νομική Αθηνών θα έχει μικρότερη άνοδο, με αναμενόμενη βάση τις 18.140 (άνοδος κατά 90 μονάδες), ενώ  στις θετικές επιστήμες η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ προβλέπεται ότι θα κινηθεί πέριξ των 18.425 μονάδων, με βάση αυξημένη κατά 450 μονάδες σε σχέση με την περσινή.

Πανελλήνιες 2021: Εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2021: Πώς θα επηρεάσουν οι φετινές αλλαγές τις βάσεις; 

Φυσικά, το γεγονός πως φέτος δεν θα υπάρξει παλαιό και νέο σύστημα θα επηρεάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, αφού αυτές θα είναι περισσότερες για τους υποψήφιους του 90%. Επίσης, η ΕΒΕ (ελάχιστη βάση εισαγωγής) θα αλλάξει σίγουρα την εικόνα, συγκριτικά με τα παλαιότερα έτη. 

Πανελλήνιες 2021: Στο 8,27 η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η ΕΒΕ αναμένεται να επηρεάσει τις σχολές που κυμαίνονται συνήθως κάτω από τα 14.000 μόρια. Οι βάσεις των συγκεκριμένων τμημάτων είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς η ζήτησή τους δεν είναι ίδια κάθε χρόνο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν συγκριτικά λιγότεροι από πέρυσι, γεγονός που σίγουρα θα καθορίσει το ύψος των βάσεων. 

Πανελλήνιες 2021: Οι πρώτοι των πρώτων εξηγούν στο star.gr πώς τα κατάφεραν

Τέλος, τα τμήματα που απαιτούν την εξέταση σε ειδικό μάθημα, όπως πχ η Αρχιτεκτονικές Σχολές, διότι η ΕΒΕ των σχεδίων ανάγκασε την πλειονότητα των υποψηφίων να δηλώσει μόνο τα τμήματα των Ιωαννίνων και των Χανίων, που σημαίνει ότι είναι άγνωστο πού θα κυμανθεί η βάση τους.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top