Πανελλήνιες 2021: Οι πρώτοι των πρώτων εξηγούν στο star.gr πώς τα κατάφεραν

Αριστούχοι δίνουν συμβουλές στους υποψηφίους των επόμενων ετών

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Γιαννούλης, αριστούχους μαθητής του 4ου ΓΕΛ Χανίων

Διαγωνίστηκαν σε μία δύσκολη περίοδο μέσα στην πανδημία, άγγιξαν το απόλυτο 20 στις φετινές Πανελλαδικές και τώρα ετοιμάζονται να ζήσουν τη φοιτητική ζωή. Δύο μαθητές που με την υψηλή βαθμολόγια τους ανήκουν φέτος στους πρώτους των πρώτων, μίλησαν στο star.gr για το κατόρθωμά τους.

«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Ο Γιώργος Γιαννούλης από τα Χανιά έβγαλε 19.275 μόρια και με αυτή την απόδοση τίποτε δεν τον κρατάει πια μακριά από τη Νομική Αθηνών. 

«Στην Έκθεση έγραψα 17,2, στα Αρχαία 19,5, ενώ Ιστορία και Κοινωνιολογία έγραψα 20» είπε στο star.gr, ενώ όπως ο ίδιος αποκάλυψε έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει για το φοιτητικό του σπίτι.

Ο αριστούχος μαθητής από την Κρήτη Γιώργος Γιαννούλης περνάει στην Νομική Σχολή Αθηνών

Ο Γιώργος Γιαννούλης, αριστούχους μαθητής του 4ου ΓΕΛ Χανίων

Στη Νομική Σχολή Αθηνών φιλοδοξεί να περάσει και η Ηλιάννα Μαλανδράκη από το 2ο ΓΕΛ Χανίων, η οποία συγκέντρωσε 18.882 μόρια. 

«Είναι κάτι που ονειρευόμουν πάντα. Ελπίζω να είναι κοντά στις προσδοκίες μου αυτό που θα δω στη σχολή. Ελπίζω τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης από το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο που θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια», είπε. 

Πανελλήνιες: Τα στατιστικά των βαθμολογιών - Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

«Ήταν μια δύσκολη σχολική χρονιά, με καραντίνα και τηλεκπαίδευση»

Οι χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών, είχαν φέτος να αντιμετωπίσουν εκτός από το σκληρό διάβασμα, την πολύμηνη καραντίνα και την τηλεκπαίδευση.

«Ήταν σίγουρα μια επώδυνη χρονιά, με πολλές προκλήσεις. Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες με το διαδίκτυο, που πολλές φορές καθιστούσε τη διεξαγωγή του μαθήματος αρκετά δύσκολη, χρειαζόταν μεγάλη αυτοπειθαρχία και στοχοπροσήλωση του μαθητή για να μπορέσει να συγκεντρωθεί στο μάθημα», είπε η κ. Μαλανδράκη.

Όλα όσα είπε η αριστούχος από τα Χανιά, Ηλιάννα Μαλανδράκη 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, η καραντίνα είχε τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της.

«Το καλό ήταν ότι επειδή δεν μπορούσες να βγεις είχες περισσότερο χρόνο για συγκέντρωση και διάβασμα. Μπορούσες να είσαι πιο προσηλωμένος γιατί είχες λιγότερες επιλογές και αποσπάσεις. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε όμως να βγούμε μεσοβδόμαδα καθόλου. Αυτό ήταν πολύ κακό. Δεν μπορούσες να δεις τους φίλους σου και να κάνεις οτιδήποτε. Αυτό σε ρίχνει ψυχολογικά», είπε ο ίδιος. 

Πανελλήνιες 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται αύξηση των βάσεων

Όπως πρόσθεσε, τη φετινή χρόνια αυτό που στερήθηκε περισσότερο ήταν ο ελεύθερος χρόνος.

Μου έλειψε να μπορώ να διαβάσω ένα εξωσχολικό βιβλίο χαλαρά, οι παρέες μου, ο αθλητισμός και ενίοτε να βλέπω κάποια ματς ή ταινίες

Η αριστούχος μαθήτρια από τα Χανιά Ηλιάννα Μαλανδράκη

Η Ηλιάννα Μαλανδράκη έγραψε 18,4 στα Αρχαία και στην Έκθεση, 19 στην Ιστορία και 20 στην Κοινωνιολογία

Από την πλευρά της η κ. Μαλανδράκη σημείωσε ότι αυτό που της έλειψε περισσότερο ήταν το σχολείο και η καθημερινή τριβή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές. 

Όλη αυτή η συναναστροφή που δεν είχαμε φέτος είχε μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.

Πανελλαδικές 2021: «Και τώρα διακοπές…Να αναπληρώσουμε ό,τι χάσαμε» 

Το χρόνο και τις στιγμές που έχασαν φέτος, λόγω της καραντίνας θέλουν να αναπληρώσουν όσο μπορούν περισσότερο, οι φετινοί αριστούχοι των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση όπως είπαν στο star.gr, αν και το σχολείο τελείωσε, ο φόβος του κορωνοϊού και ενός πιθανού νέου lockdown παραμένει. 

Πανελλήνιες 2021: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

«Φέτος το καλοκαίρι θέλω να πάω διακοπές. Θα ξεκουραστώ, θα κάνω βόλτες και γενικά θα διασκεδάσω. Να αναπληρώσουμε ό,τι χάσαμε και ό,τι προλάβουμε, μην ξανακλείσουμε», είπε ο κ. Γιαννούλης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις της και η κ. Μαλανδράκη. 

«Ανυπομονώ να περάσω το καλοκαίρι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστα, αλλά βέβαια και με προσοχή, γιατί ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος του κορωνοϊού», σημείωσε.

Πανελλήνιες 2021: 8 στους 10 υποψήφιους έλαβαν τη βαθμολογία από κινητό

Πανελλαδικές εξετάσεις: Συμβουλές από τους αριστούχους

Συμβουλές στα παιδιά που θα δώσουν τις επόμενες χρονιές Πανελλαδικές εξετάσεις έδωσαν μέσω του star.gr οι φετινοί πρώτοι των πρώτων.

«Πέρα από το μεθοδικό διάβασμα και το πρόγραμμα που πρέπει να τηρεί κάθε υποψήφιος, αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του είναι ότι πρόκειται για μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Ένα κακό διαγώνισμα ή μάθημα ή τεστ δεν καθορίζει την πορεία της χρονιάς. Πρέπει ο καθένας να συνεχίζει δυναμικά και να κοιτάζει απλά το στόχο του», είπε η κ. Μαλανδράκη. 

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννούλης σημείωσε, ότι οι υποψήφιοι πέρα από την οργάνωση της μελέτης τους θα πρέπει όσο το δυνατόν να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το άγχος, τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top