Πανελλήνιες 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται αύξηση των βάσεων

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Δύο μηχανογραφικά από φέτος

Εκτίμηση για την πορεία των βάσεων από τον σύμβουλο σταδιοδρομίας Σ. Στρατηγάκη.

Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετές σχολές αυξημένου ενδιαφέροντος, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ. 

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. 

Πανελλήνιες 2021: Στις 13:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών με SMS

Έτσι θα μπορούν να υποβάλουν παράλληλα μηχανογραφικό δελτίο για την είσοδο σε ΑΕΙ βάσει της επίδοσής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, βάσει του απολυτηρίου τους κι άλλων κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας κάθε ΙΕΚ. 

Πανελλαδικές 2021: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία άνοδος αναμένεται στις βάσεις των περιζήτητων σχολών της Ιατρικής, της Νομικής και του Πολυτεχνείου. 
Οι ιατρικές σχολές ενδέχεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω, ενώ άνοδος αναμένεται στη Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτερη βαθμολογία εισαγωγής αναμένεται να είναι κοντά στο 8 και στο 2ο επιστημονικό πεδίο κοντά στο 9,5.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί στα όρια του 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο λίγο πιο πάνω από το 8, ενώ πέρσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα λάβετε με SMS τις βαθμολογίες σας

«Κατώφλι» σε κάθε περίπτωση λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα είναι βαθμολογίες κοντά στα 8.000 μόρια.

Λίγο πριν τις 13:00 ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων, βάσει των οποίων θα διαμορφωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. 

Κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας, οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top