Πανελλήνιες 2021: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος

Οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 9/7

Άνοδος των βάσεων σε τρία από τα τέσσερα πεδία των Πανελληνίων Εξετάσεων αναμένεται φέτος.

Αυτό τόνισε ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, προβλέποντας άνοδο για τις ιατρικές σχολές, που πέρυσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας, αλλά και για τις χαμηλόβαθμες σχολές των τριών, τεσσάρων, πέντε και έξι χιλιάδων μορίων.

Όπως εκτίμησε, θα ανέβουν και θα πάνε για το 2ο και 4ο πεδίο τουλάχιστον στα 8.000 μόρια και για το 1ο και το 3ο πεδίο τουλάχιστον στα 9.000 μόρια.

Για τις μεσαίες στη βαθμολογία σχολές, όπως διευκρίνισε «δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν έχουν βγει τα στατιστικά των επιδόσεων».

Την Παρασκευή 9/7 οι βαθμολογίες – Με sms η ενημέρωση των υποψηφίων

Οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 9/7, με SMS, στο κινητό όσων διαγωνίστηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ της χώρας να προβούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Φέτος είναι κρίσιμη η βαθμολογία, καθώς υπάρχει η βάση εισαγωγής που είναι ένας «κόφτης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης και «κάποια παιδιά δεν θα την περάσουν, άρα δεν θα έχουν και δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού».

Η βάση εισαγωγής έχει έναν περίπλοκο τρόπο υπολογισμού, καθώς το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να μην εξαρτάται η εισαγωγή των υποψηφίων  από την ευκολία ή τη δυσκολία των θεμάτων.

«Ο υποψήφιος πρέπει να έχει γράψει τουλάχιστον το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων της Ελλάδας», είπε.

Οπότε, όπως τόνισε, εάν οι υποψήφιοι δεν πήγαν καλά ο μέσος όρος θα είναι χαμηλός, οπότε και χαμηλότερη η βάση εισαγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top