Πανελλήνιες 2021: Στις 13:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών με SMS

Πώς θα διαμορφωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο

Με sms θα μάθουν φέτος τη βαθμολογία τους οι μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων- βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18/5

Σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 13:00 η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων θα τελειώσει, αφού θα μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα που εξετάστηκαν. 

Για πρώτη φορά φέτος θα μπορούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους με τρεις τρόπους. 

Ο πρώτος είναι αυτός που γνώριζαν τόσα χρόνια, η ανάρτηση δηλαδή των βαθμολογιών σε όλα τα λύκεια της χώρας με τον κωδικό κάθε υποψηφίου και δίπλα τις βαθμολογίες του ανά μάθημα. 

Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό, τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες να μάθουν τις βαθμολογίες τους.

Αποτελέσματα πανελληνίων 2021 με SMS: Λήγει η προθεσμία για εγγραφή

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον έχουν συμπληρώσει το κινητό τους στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες, να λάβουν με γραπτό μήνυμα τις βαθμολογίες τους.

Πανελλήνιες 2021: Ακολουθεί ο υπολογισμός της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Φέτος αρκετοί υποψήφιοι με χαμηλές επιδόσεις αναμένεται να μείνουν εκτός ΑΕΙ λόγω της θέσπισης του ακαδημαϊκού κριτηρίου που θα μεταβάλλεται κάθε χρόνο από τον μέσο όρο των υποψηφίων και τον συντελεστή που επιλέγουν τα πανεπιστημιακά τμήματα.

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα λάβετε με SMS τις βαθμολογίες σας

Με την ανακοίνωση πάντως των βαθμολογιών θα υπάρξει και μια πιο καθαρή εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο. 

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις - Πού αναμένεται άνοδος

Ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι αυτός που σε συνδυασμό με την κλίμακα από 0,8 έως 1,20 θα κλειδώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάτω από την οποία ο υποψήφιος δε θα έχει δυνατότητα πρόσβασης στα πανεπιστημιακά τμήματα.

Οι υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες δεν επηρεάζονται καθόλου από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2021: Συμπλήρωση μηχανογραφικού

Μετά την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά πανεπιστημιακό τμήμα, γύρω στις 20 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Πανελλήνιες 2021: Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικού για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι, εφόσον γνωρίζουν σε ποιες σχολές και τμήματα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση, θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και θα «κλειδώσουν» τις επιλογές τους, αναμένοντας τις βάσεις εισαγωγής του Αυγούστου για να οριστικοποιήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα με το μηχανογραφικό θα «τρέχουν» οι προθεσμίες και για το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο προσφέρει 8.100 θέσεις σε Δημόσια ΙΕΚ.

Πανελλήνιες 2021: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Παιδείας

Δικαιούχοι συμπλήρωσης του μηχανογραφικού είναι όλοι οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αλλά και οι απόφοιτοι Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 52 ειδικοτήτων σε 520 ΙΕΚ σε όλη τη χώρα που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Τουρισμού, καθώς και στον ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές και η επιλογή των σπουδαστών θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top