«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Η συγκλονιστική ιστορία του Δημήτρη από τη Ναύπακτο

Η ιστορία του Δημήτρη από τη Ναύπακτο προκαλεί ανατριχίλα. Κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλήνιες αν και έχασε δύο μήνες πριν τους γονείς του από κορωνοϊό. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ένας μαθητής από την Ναύπακτο που «σάρωσε» φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι το ζωντανό παράδειγμα του τί μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν έχει δύναμη και όραμα για τη ζωή.

Πανελλήνιες 2021: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Μόλις δύο μήνες πριν, ο 18χρονος Δημήτρης έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό. Ο πατέρας του ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας 56 ετών και μητέρα του η Νικολίτσα Μούρτου 51 ετών. «έχασαν» τη μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου και έδιναν δύσκολη μάχη.

Ο νεαρός μιλώντας στο Star ανέφερε: 

Eλπίζω ότι η προσπάθειά μου θα ανταμείψει τους κόπους που έχουν κάνει οι γονείς μου για μένα τόσα χρόνια. 

Οι δύο αδικοχαμένοι γονείς άφησαν πίσω τους τέσσερα παιδιά και τα τέσσερα αγόρια. Ένας από αυτούς, ο 18χρονος Δημήτρης εκτός από τον πόνο της απώλειας των γονιών του είχε να αντιμετωπίσει και το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Δημήτρης, που πριν έναν χρόνο σκόρπισε ξανά υπερηφάνεια με την μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας, φέτος, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, χάνοντας και τους δύο γονείς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

αριστούχος Πανελλήνιες 2021

Ο Δημήτρης αρίστευσε φέτος στις Πανελλήνιες.

Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης κυριολεκτικά «σάρωσε». Με 18.685 μόρια, έστειλε το καλύτερο δώρο στους δύο γονείς του που σίγουρα θα χαμογέλασαν από ψηλά. 

Ο Δημήτρης κατάφερε να αριστεύσει γράφοντας 18,2 στη Χημεία, 19,7 στη Φυσική, 19,6 στη Βιολογία και 16,8 στη Νεοελληνική γλώσσα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια ώστε να επιλέξει τη σχολή της αρεσκείας του που είναι η Ιατρική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top