Πανελλήνιες 2021: Στο 8,27 η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Πόσοι υποψήφιοι μένουν εκτός ΑΕΙ και ΙΕΚ;

 Στο 8,27 η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια φέτος- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Για πρώτη φορά στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις βαθμολογίες των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. 

Αφού εκδόθηκαν οι βαθμολογίες των μαθημάτων, υπολογίζεται περίπου 26.452 υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2021 αναμένεται να μείνουν εκτός πανεπιστημίων, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2021: Εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Βέβαια, περίπου 8.000 από αυτούς μπορούν αν αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα φέτος μέσω του δεύτερου μηχανογραφικού δελτίου. 

Ανά επιστημονικό πεδίο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαμορφώνεται ως εξής: 

  • Ανθρωπιστικών, νομικών, κοινωνικών σπουδών: ΕΒΕ 8,94
  • Θετικών και τεχνολογικών επιστημών: ΕΒΕ 9,58
  • Επιστημών υγείας και ζωής: ΕΒΕ 9,70
  • Επιστημών οικονομίας και πληροφορικής: ΕΒΕ 8,27

Οι σχολές που απαιτούν και ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή των υποψηφίων, θα αναρτήσουν ξεχωριστή ελάχιστη βάση εισαγωγής. 

«Σάρωσε» στις Πανελλήνιες αν και έχασε τους γονείς του δύο μήνες πριν

Η ΕΒΕ πρόκειται να αφήσει τελικά εκτός των αμφιθεάτρων περίπου 9.400 περισσότερους υποψήφιους από πέρυσι.Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον:

  • υποψήφιοι δεν επιλέξουν σχολές/τμήματα στα οποία θα μπορούσαν να εισαχθούν και / ή
  • επιλέξουν σχολές/τμήματα στα οποία επιτυγχάνουν την ΕΒΕ αλλά μπορεί να μην εισαχθούν αν τις ίδιες σχολές/τμήματα έχουν επιλέξει άλλοι υποψήφιοι, με υψηλότερα μόρια.

Πανελλήνιες 2021: Οι πρώτοι των πρώτων εξηγούν στο star.gr πώς τα κατάφεραν

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι απόφοιτοι, όχι μόνον οι εισαχθέντες και η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα τροφοδοτεί άμεσα τη ζήτηση που προκύπτει στην αγορά εργασίας.

Όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από την κυβέρνηση, σκοπός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι το Πανεπιστήμιο να αποτελεί δρόμο ζωής για κάθε υποψήφιο και όχι να εγκλωβίζει παιδιά που δε φέρουν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και κατ’ επέκτασιν δε θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν. 

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top