Πανελλήνιες: «Είμαι ένας αποτυχημένος άριστος» - Η επιστολή στην Κεραμέως

Διονύσης Κατάκαλος έβγαλε 20.988 μόρια, αλλά δεν περνά στη σχολή που θέλει

Όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έστειλε αριστούχος υποψήφιος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος πατά το γεγονός ότι έγραψε πολύ καλά δεν περνά στη σχολή που θέλει λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο Διονύσης Κατάκαλος, μαθητής του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών αυτοχαρακτηρίζεται στην επιστολή του προς την υπουργό ως «αποτυχημένος άριστος».

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στις σχολές

Κι αυτό γιατί ενώ κατάφερε να συγκεντρώσει 20.988 μόρια δεν περνά στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου ή του ΑΠΘ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα. 

Πανελλήνιες 2021: Εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

«Είμαι ένας αποτυχημένος άριστος. Κατάφερα με κόπο να συγκεντρώσω 20.988 μονάδες στο σύνολο (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο), δηλαδή 1.838 μονάδες πάνω από την περσινή βάση (…) παρότι αρίστευσα δε θα μπορέσω να εισαχθώ στο ΕΜΠ, ούτε στην δεύτερη επιλογή μου που ήταν το ΑΠΘ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία μου ήταν 13.6 μονάδες, ενώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.03. Έτσι για 0.43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μου στερείται η θέση για την οποία πάλεψα», γράφει στην επιστολή του.

Βάσεις 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ο νεαρός ζητά από την υπουργό να αναστοχαστεί τη μη εσκεμμένη αστοχία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα του σχεδίου και να μην στερήσει στον ίδιο και σε άλλους υποψηφίους μια θέση στη σχολή των ονείρων τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top