Μεταναστευτικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες στη Χίο για την κλειστή δομή 

Αποφασισμένη να δημιουργήσει τις κλειστές δομές η κυβέρνηση

Oύτε βήμα πίσω δεν κάνει η Κυβέρνηση στην δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά, ώστε να αρχίσει σταδιακά η αποσυμφόρηση των νησιών. 

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

Από τα χαράματα οι μπουλντόζες άρχισαν να στρώνουν το έδαφος στο Αίπος της Χίου, στην έκταση των 620 στρεμμάτων, όπου έχει επιλεγεί να δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή στο νησί.

 

Καζάνι που βράζει το Αιγαίο - Επανδρώνονται με ΜΑΤ και αύρες νερού τα νησιά

Το ίδιο γίνεται και στην Καράβα της Λέσβου, η άλλη μεγάλη κλειστή δομή, όπου αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου επτά χιλιάδες μετανάστες, τηρώντας κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί, τόσο για την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων σε Λέσβο και Χίο, όσο και για την έναρξη των εργασιών με την ανατολή του ήλιου, σήμερα Τρίτη. 

Μεταναστευτικό: Παίρνουν μπροστά οι μπουλντόζες για τα κλειστά κέντρα

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει τις κλειστές δομές στα νησιά το συντομότερο δυνατό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

 

Ασθένειες «θερίζουν» 15.000 παιδιά που ζουν στη Μόρια

Στόχος, όπως λένε στην κυβέρνηση, είναι η αποσυμφόρηση των περιοχών στα ακριτικά νησιά και η ανακούφιση του ντόπιου πληθυσμού, που ήδη έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα εδώ και χρόνια από την άναρχη διαβίωση χιλιάδων μεταναστών, όπως συμβαίνει στη Μόρια.

Τέλος, για την κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα να προλάβει την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου,  χωρίς τις εικόνες ντροπής στα νησιά, ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσει και η διαδικασία μαζικής επαναπροώθησης, όλων όσοι δεν έχουν την προσφυγική ιδιότητα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top