Ασθένειες «θερίζουν» 15.000 παιδιά που ζουν στη Μόρια

«Απάθεια» η ψυχολογική νόσος στο hot spot

Περίεργες ασθένειες χτυπούν τα παιδιά που ζουν στη Μόρια. Σύμφωνα με παιδοψυχολόγους τα παιδιά φθάνουν υγιή στην Ευρώπη και σε μικρό χρονικό διάστημα, από την παραμονή τους στο νησί, εμφανίζουν μία ασθένεια την οποία έχουν ονομάσει " απάθεια".   15.000 παιδιά  ζουν αυτή τη στιγμή στα hot spot που βρίσκονται στα νησιά του Βορειο - Ανατολικού Αιγαίου. Μεγαλώνουν ανάμεσα στις λάσπες και τα σκουπίδια. Ζουν σε σκηνές που πλημμυρίζουν από τη βροχή. Νερό δεν υπάρχει. Οι ασθένειες «θερίζουν».   

 «Από τον Μάρτιο μήνα του 2019 μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 είδαμε περίπου 270 παιδιά με χρόνια νοσήματα. Προβλήματα καρδιολογικά , σακχαρώδη διαβήτη, επιληψία, τραύματα και άλλα χρόνια προβλήματα» δηλώνει στο Star o Απόστολος Βεϊζης, διευθυντής του προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.  

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Μόρια: Πάνω από 16.000 πρόσφυγες στο ΚΥΤ

Σύμφωνα με την εφημέριδα Zeit , τα προσφυγόπουλα φθάνουν στην Ευρώπη υγιή. Στη Μόρια, όπως εξηγούν παιδοψυχολόγοι, τα χτυπά μια περίεργη ασθένεια, την οποία αποκαλούν «απάθεια»  Η ασθένεια ξεκινά σταδιακά, στη χειρότερη περίπτωση εξελίσσεται σε καταθλιπτική απάθεια μέχρι σε κατατονία, σε μια κατάσταση ακαμψίας.  

Νέα τραγωδία στη Μόρια - Νεκρό μωρό εννέα μηνών στον καταυλισμό προσφύγων

ΜΑΛΑΚΑΣΑ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΝΤΕΣ

Αλλά όπως δηλώνουν στο Star και πρόσφυγες - μετανάστες που ζουν στο hot spot στη Μαλακάσα οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες ιδίως για όσες οικογένειες ζουν σε τέντες. Ανάμεσά τους μικρά παιδιά που αρρωσταίνουν συνεχώς.  

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ FRONTEX : " ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΣΟ Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ" 

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του επικεφαλής της Frontex ότι οι συνοριοφύλακες, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τις προσφυγικές ροές, δεν αποκλείεται να κάνουν και χρήση όπλων.  «Ορισμένοι από τους συνοριοφύλακές μας θα φέρουν όπλα, όπως και οι εθνικοί συνοριοφύλακες .Δεν έχουμε πυροβολήσει ποτέ. Έσχατο μέσο η χρήση όπλων» φέρεται να δήλωσε ο Φαμπρίς Λεζερί στη Zeit.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top