Εύκολη συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Τα μυστικά για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα

Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά βαριέστε να ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη, δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής 

3 Φρέσκα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 κ.σ. ανηθο 1 κ.σ. μαϊντανό 500 γρ. σπανάκι 150 γρ. γιαούρτι 4 Αυγά 100 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά 300 γρ. Φέτα σκληρή 50 γρ. ελαιόλαδο 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Αυγό 20 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Φτιάξε τα πιο τραγανά μανιταροπιτάκια μόνο με 9 ευρώ

Εκτέλεση της Συνταγής

• Πλένουμε το σπανάκι και χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί. • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά. 1 26/5/23, 3:43 μ.μ. Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο https://stavros-varthalitis.gr/recipes/σπανακόπιτα-χωρίς-φύλλο/?print=1 2/2 • Αφαιρούμε από το μπολ με το σπανάκι τα υγρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά. • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τη σπανακόπιτα. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 20x30 εκ. . • Μεταφέρουμε στο ταψί τη σπανακόπιτα. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη και αναμειγνύουμε. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 45 λεπτά.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top