Φτιάξε τα πιο τραγανά μανιταροπιτάκια μόνο με 9 ευρώ

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια αλλά θέλεις να δοκιμάσεις μία τελείως διαφορετική συνταγή, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σου έχει την καλύτερη.

Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «breakfast@star» και έφτιαξε τα πιο τραγανά μανιταροπιτάκια.

Πώς να φτιάξετε την πιο κριτσανιστή τυρόπιτα!

Συνταγή όχι μόνο νόστιμη αλλά και οικονομική αφού η αγορά των υλικών κοστίζει μόνο 9 ευρώ.

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Υλικά της Συνταγής 

1 πακέτο φύλλο κουρού
500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
60 γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 ξερό κρεμμύδι λευκό
2 αυγά μέτρια 
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό μέτριο για άλειμμα
50 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
50 γρ. σουσάμι

Για τα μανιταροπιτάκια

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.

● Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

● Προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.

● Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

● Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά.

● Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

● Απλώνουμε σε έναν πάγκο κοπής το φύλλο κουρού και κόβουμε με το μαχαίρι 4 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια με τη μεγάλη πλευρά σε εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε 12 μικρά τετραγωνάκια.

Μοιράζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι του γλυκού στα τετράγωνα φύλλα, στη μέση.

● Διπλώνουμε τις 2 διαγώνιες άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνάκια.

● Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x30εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί.

● Μοιράζουμε τα τρίγωνα μανιταροπιτάκια στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.

● Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

● Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα με το γάλα επάνω από τα μανιταροπιτάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

● Σερβίρουμε.

Δείτετο breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top