Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα λεμονιού

Η υπέροχη και απολαυστική συνταγή του Χρήστου Μοίρα

Μία λαχταριστή συνταγή έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Breakfast@Star.

Έπιασαν τα κρύα: Δείτε τη σούπερ σούπα που έφτιαξε ο Μοίρας

O σεφ ετοίμασε κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα λεμονιού και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά της συνταγής

• 6 μέτρια κολοκυθάκια

• 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

• 100 γρ. ρύζι καρολίνα

• 1 κρεμμύδι

• ½ φλ. ελαιόλαδο

• 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

• ½ φλ. νερό

• ½ κ.γ. κανέλα

• Αλάτι, πιπέρι

Σου αρέσει το κοτόπουλο; Δες μερικές πρωτότυπες συνταγές


Για την κρέμα λεμονιού

• ½ φλ. χυμός λεμονιού

• 2 κ.σ. κορν φλάουρ

• ½ φλ. ζάχαρη

• ¼ φλ. νερό

• 2 αβγά


Εκτέλεση της συνταγής

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε το καπάκι τους, αφαιρώντας με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Συμπληρώνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον αλατισμένο και πιπερωμένο κιμά, το ρύζι, την κανέλα και το νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κιμά και τοποθετούμε τα καπάκια τους.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια για να ατμιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Λαχταριστοί λουκουμάδες ελληνικών τυριών με μαρμελάδα ντομάτας


Για την κρέμα λεμονιού

  • Σ’ ένα ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το νερό και σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, χτυπώντας καλά να ενσωματωθούν.
  • Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά με την κρέμα λεμονιού.

 

Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top