Μία λαχταριστή συνταγή έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ ετοίμασε κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα λεμονιού και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 6 μέτρια κολοκυθάκια
• 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 100 γρ. ρύζι καρολίνα
• 1 κρεμμύδι
• ½ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
• ½ φλ. νερό
• ½ κ.γ. κανέλα
• Αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα λεμονιού
• ½ φλ. χυμός λεμονιού
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• ½ φλ. ζάχαρη
• ¼ φλ. νερό
• 2 αβγά
Εκτέλεση της συνταγής
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε το καπάκι τους, αφαιρώντας με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Συμπληρώνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον αλατισμένο και πιπερωμένο κιμά, το ρύζι, την κανέλα και το νερό.
- Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κιμά και τοποθετούμε τα καπάκια τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια για να ατμιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Λαχταριστοί λουκουμάδες ελληνικών τυριών με μαρμελάδα ντομάτας
Για την κρέμα λεμονιού
- Σ’ ένα ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το νερό και σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, χτυπώντας καλά να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια ζεστά με την κρέμα λεμονιού.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.