Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star. o Xρήστος Μοίρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε hot dog με σπιτικό ψωμάκι και κρέμα τυριών.
Υλικά της Συνταγής
Για το Ψωμί
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 ml νερό
• 5 γρ. μαγιά
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1/2 κ. γλ. αλάτι
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την Κρέμα Τυριών
• 200 γρ. τυρί φέτα
• 100 γρ. κίτρινο τυρί
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• Αλάτι, πιπέρι
Για το Χοτ Ντογκ:
• 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
• 1 ντομάτα
• 200 γρ. λάχανο
• 200 γρ. καρότο
Εκτέλεση της Συνταγής
Για το ψωμί
Σ’ ένα μπολ διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Για την κρέμα τυριών
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη τριμμένη κίτρινη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά. Συμπληρώνουμε τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε λωρίδες για τα ψωμάκια και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ψήνουμε τα λουκάνικα στη σχάρα ή σ’ ένα τηγάνι. Μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα, τα κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε από ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι και ρίχνουμε πάνω την κρέμα τυριών. Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτα, κρεμμύδι ή τουρσί για επιπλέον γεύση.
Σερβίρουμε ζεστά τα χοτ ντογκ ζεστά και τα απολαμβάνουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.