Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Δείτε μία διαφορετική και πιο ελαφριά συνταγή

H συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για πεντανόστιμα παπουτσάκια

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια αλλά ψάχνετε μία λίγο διαφορετική συνταγή; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους  τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star  και σας την παρουσιάζουμε.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Δείτε μία διαφορετική και πιο ελαφριά συνταγή

Ο σεφ είχε φτιάξει παπουτσάκια με μπεσαμέλ φέτας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Δείτε μία διαφορετική και πιο ελαφριά συνταγή

Συνταγές με μελιτζάνες: Λαχταριστό χουνκιάρ μπεγιεντί

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Δείτε μία διαφορετική και πιο ελαφριά συνταγή

Υλικά

Για τα παπουτσάκια

● 4 Μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
● 120 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 κ.σ Ζάχαρη κρυσταλλική
● 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο
● 2 σκ. Σκόρδο
● 1 πρέζα Ζάχαρη κρυσταλλική
● 1 κ.σ Αποξηραμένη ρίγανη
● 1 Ξυλάκι κανέλας
● 2 Φύλλα δάφνης
● 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο λάπα ή σπάλα
● 60 γρ. Κρασί κόκκινο
● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
● 80 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
● 1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
● 1 κ.σ. φρέσκο Θυμάρι
● Αλάτι● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σας αρέσουν τα παπουτσάκια; Δείτε μία διαφορετική και πιο ελαφριά συνταγή

Φτιάξτε κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Για τη μπεσαμέλ φέτας

● 40 γρ. Βούτυρο
● 40 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 1/2 κ.γ Πάπρικα καπνιστή
● 400 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
● 100 γρ. Φέτα τριμμένη
● 2 Κρόκους
● 1/4 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Μελιτζάνες εποχής γεμιστές με πλιγούρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τις μελιτζάνες

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
● Κόβουμε τις μελιτζάνες στα 2, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα μέχρι κάτω.
● Προσθέτουμε 100 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα απλώνουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από τις μελιτζάνες.
● Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
● Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αναποδογυρίζουμε με τη φλούδα προς τα κάτω αυτή τη φορά.
● Με ένα κουτάλι πατάμε ελαφρά τη σάρκα προς τα κάτω, ώστε να δημιουργήσουμε μία λακουβίτσα για να μπει ο κιμάς μέσα.

Για τον κιμά

● Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά.
● Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρατάμε στην άκρη.
● Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
● Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
● Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν όλα μαζί.
● Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
● Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
● Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
● Γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

5 καλοκαιρινές συνταγές με μελιτζάνες - Πρωτότυπες και απολαυστικές

Για τη μπεσαμέλ

● Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο τελείως.
● Προσθέτουμε το γάλα σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένουμε να πάρει μία βράση η πρώτη δόση, μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη.
● Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα και βγουν οι πρώτες φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
● Προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, τη πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
● Απλώνουμε την μπεσαμέλ με ένα κουτάλι επάνω στις μελιτζάνες.
● Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
● Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα καπνιστή.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top