Σου αρέσουν τα γλυκά ψυγείου; Δες τις καλύτερες συνταγές

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά ψυγείου

Σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου και ψάχνετε για νόστιμες και ενδιαφέρουσες συνταγές. Εμείς σας βρήκαμε τις καλύτερες δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη και σας τις παρουσιάζουμε. 

Γλυκό ψυγείου μιλφέιγ: Δροσερό και λαχταριστό!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με άρωμα πορτοκαλιού

Συνταγή 

● 200 γρ. Μπισκότα πτι μπερ
● 400 γρ. Τυρί κρέμα
● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 1 Ζαχαρούχο γάλα
● 2 Πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
● 125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο
● 100 γρ. Νιφάδες κουβερτούρας

Για την κρεμώδη πίτα πορτοκαλιού και σοκολάτας

● Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 850 watt για 2’.
● Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός.
● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
● Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει.
● Σε πυρέξ 24x20 εκ. στρώνουμε τα μισά πτι μπερ και ρίχνουμε τη μισή γέμιση σοκολάτας ομοιόμορφα απο πάνω.
● Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά ώστε να έχουμε 2 στρώσεις απο πτι μπερι και 2 στρώσεις απο την κρέμα μας.
● Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
● Πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Kρεμένιο γλυκό ψυγείου

Υλικά της Συνταγής 

· 3 μπανάνες
· 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
· 750γρ. γάλα πλήρες
· 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
· 50γρ. Κορν φλάουρ
· 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
· 125γρ. Κουβερτούρα 54%
· 100γρ. Νιφάδες σοκολάτας
· 50γρ. Κακάο

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο τιραμισού

Εκτέλεση για το κρεμένιο γλυκό

· Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες και τα μπισκότα, αναμειγνύουμε να γίνουν ένα.
· Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
· Σε μια στρογγυλή φόρμα 22εκ. με λαδόκολλα προσθέτουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες περίπου.
· Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το μείγμα μας αρχίζει να πήζει.
· Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά περίπου.
· Βγάζουμε την στρογγυλή φόρμα στα μισά από το ψυγείο ,προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας από πάνω και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν και να είναι σταθερά.
· Ξεφορμάρουμε, πασπαλίσουμε με κακάο και νιφάδες σοκολάτας.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με δίχρωμη κρέμα

Υλικά της Συνταγής 

•    200γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
•     1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
•     1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα σοκολάτας
•     100γρ κορν φλαουρ
•    200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•     1,5 λίτρο γάλα, πλήρες
•     259γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 54%, ψιλοκομμένη
•     1κγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση της Συνταγής

•     Ετοιμάζουμε και τις 2 κρέμες Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο.
•     Ραντίζουμε τα μπισκότα με γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί ή σε μακρόστενη φόρμα κέικ.
•     Απλώνετε την κρέμα σοκολάτας και περιμένουμε να κρυώσει, για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ραντίζουμε πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε την κρέμα βανίλιας.
•     Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
•     Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top