Συνταγή για παγωτό με καραμέλα και μπισκότα

Η σούπερ συνταγή που έδωσε ο Βαρθαλίτης στο Breakfast@star

Μπορεί το καλοκαίρι σιγά-σιγά να τελειώνει, ωστόσο πολλοί συνεχίζουν να απολαμβάνουν παγωτά. 

Παγωτό cheesecake με φράουλες

Αν ψάχνεις μία σούπερ νόστιμη συνταγή, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία σούπερ συνταγή που είχε φτιάξει ο Σταύρος Βαρθαλίτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star. 

Συνταγή για παγωτό με καραμέλα και μπισκότα

Εύκολη συνταγή για παγωτό παρφέ βανίλια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε μωσαϊκό με παγωτό με καραμέλα και μπισκότα.

Υλικά της Συνταγής 

· 180 γρ. Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
· 200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
· 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· 100 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 80 γρ. Φιστίκια Αιγίνης

Συνταγή για παγωτό με καραμέλα και μπισκότα

Για το παγωτό καραμέλα 

· 250 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
· 400 γρ. Ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα
· 400 γρ. Γάλα εβαπορέ
· 100 γρ. Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

Συνταγή για παγωτό με καραμέλα και μπισκότα

Για το Σερβίρισμα 

· 40 γρ. Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
· 100 γρ. Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
· 80 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο

Παγωτό cheesecake με φράουλες!

Για το Μωσαϊκό 

· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
· Προσθέτουμε τμηματικά το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
· Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα.
· Μεταφέρουμε την παχύρρευστη κρέμα από τον κάδο του μίξερ σε ένα βαθύ μπολ κατάλληλο για κατάψυξη.
· Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά.
· Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ, καλύπτουμε ξανά με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
· Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει και να πήξει το μείγμα.
· Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε θρυμματισμένα με τα χέρια μας τα γεμιστά μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
· Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το μωσαϊκό από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα από τον κάδο του μίξερ

· Καλύπτουμε τη φόρμα με τη μεμβράνη και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Για το παγωτό 

· Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Προσθέτουμε τμηματικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
· Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
· Σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και καλύπτουμε τα τοιχώματα με μεμβράνη.
· Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα μπισκότα και πιέζουμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
· Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά τουλάχιστον.

Συνταγή για παγωτό με καραμέλα και μπισκότα

Για το σερβίρισμα 

· Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα για το σερβίρισμα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 850 Watt, να λιώσει.
· Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα τοιχώματα και μεταφέρουμε το γλυκό σε δίσκο σερβιρίσματος.
· Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια πάνω από το παγωτό καραμέλα.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια με τη λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.

Δείτε το Breakfast@Star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top