Αν σας αρέσουν οι τυρόπιτες, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο πέρα από τις κλασικές, επιχειρήστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star, ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ ετοίμασε λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι, φέτα και ανθότυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
· 250 γρ. κανταΐφι
· 200 γρ. φέτα
· 150 γρ. ανθότυρο
· 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
· 2 κ.σ. μέλι
· 2 κ. σ. σουσάμι
· 100 ml μέλι
· 50 ml λευκό κρασί
· 50 ml νερό
· 1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
· ½ κ. γλ. αλάτι
· ½ κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Αφρατεύουμε το κανταΐφι και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να απορροφηθεί.
Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το μισό κανταΐφι και το πατάμε απαλά ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη βάση.
Ανακατεύουμε τη φέτα με το ανθότυρο και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το κανταΐφι.
Καλύπτουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά για να κλείσει η τυρόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας σε χαμηλή φωτιά το νερό, το μέλι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 – 7 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο η τυρόπιτα ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι μελιού – κραιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η πίτα και τη σερβίρουμε.