Αν θέλετε να «φέρετε το καλοκαίρι στο πιάτο σας» δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που είχε δώσει στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Η κουζίνα της εκπομπής είχε μοσχομυρίσει... κοχύλια γεμιστά με γεύση σπανακόπιτας. Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!
Υλικά για γεμιστά κοχύλια
· 500 γρ. κοχύλια μεγάλα
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
· ½ κιλό σέσκουλα
· 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
· 1 κρεμμύδι λευκό ξερό μέτριο
· 4 φρέσκα κρεμμύδια
· 1 μάτσο φρέσκο άνηθο
· 1 μάτσο φρέσκο μαϊντανό
· 8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
· 1 λεμόνι (ξύσμα)
· 600 γρ. φέτα τυρί
· 2 αυγά μέτρια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για γεμιστά κοχύλια
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 4 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
· Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
· Κόβουμε κατά μήκος, στη μέση τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα κάθετα, σε μικρά κομμάτια.
· Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
· Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, να μαλακώσουν.
· Προσθέτουμε το σπανάκι με το σέσκουλο σε δύο δόσεις, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθεί.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, να χάσει όλη την υγρασία.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα μυρωδικά.
· Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι, τα αυγά και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
· Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί( 33X23).
· Γεμίζουμε τα κοχύλια με την γέμιση και τα ακουμπάμε προσεχτικά στο ταψί με την σειρά κολλητά.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 15΄.
· Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20΄ να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@star