«Halloween» σοκολατένια μάφιν με κολοκύθα και frosting

Mία Halloween συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Τo Ηalloween στο πλατό του breakfast@star είπε να φέρει ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι έφτιαξε «halloween» σοκολατένια μάφιν με κολοκύθα και frosting.

Συνταγή για Halloween sweets!

Ο  σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τα μάφιν

• 270 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,κοσκινισμένο
• 100γρ. βούτυρο, λιωμένο
• 2 αυγά
• 170γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 250γρ.πουρέ κολοκύθας
• 200 γρ. γιαούρτι
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κακάο
• 1κ.γ.κανέλα
• 1/2 κ.γ.τζίντζερ
• 1/2 κ.γ.γαρύφαλλο
• 1/2 κ.γ.μοσχοκάρυδο
• 1 πρέζα αλάτι
• 100γρ.σταγόνες σοκολάτας
• έξτρα αλεύρι για τις θήκες μάφιν
• έξτρα βούτυρο για τις θήκες μάφιν

Υλικά για το frosting

• 220 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
• 3κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
• Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
• 50γρ κρέμα γάλακτος
• Φρέσκα μύρτιλα,για το σερβίρισμα

Εκτέλεση για τον πουρέ κολοκύθας

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ᵒC.
• Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με την σάρκα προς τα πάνω. Ψήνουμε 40-45 λεπτά.
• Έπειτα, την βγάζουμε και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα και την βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Αφήνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του και για να κρυώσει.
Εκτέλεση για τα μάφιν
• Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά, χτυπαμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά , το κακάο, την βάνιλια,το αλάτι και τα μπαχαρικά.
• Τέλος, μόλις ομογενοποιηθούνε προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε με μια μαρίζ να πάνε παντού.
• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις ειδικές θήκες για μάφιν. Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και γεμίζουμε τα 2/3 της κάθε θήκης με το μείγμα μας.
• Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Εκτέλεση για το frosting

• Όσο ψήνονται τα μάφιν, σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αναμειγνύουμε.

Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός και την προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά. Βάζουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

• Βγάζουμε τα μάφιν από τη βάση τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
• Αφού κρυώσουν σερβίρουμε με το frosting και τα φρέσκα μύρτιλα από πάνω.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top