Λαχταριστή φθινοπωρινή μηλόπιτα

Η πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή του Μοίρα στο Breakfast@Star

Εάν σας αρέσει η μηλόπιτα, τότε αυτή η συνταγή που έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star θα σας ξετρελάνει.

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με σπανάκι

Λαχταριστή φθινοπωρινή μηλόπιτα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία για να φτιάξουν την πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα.

 

Υλικά της συνταγής

· 150 γρ. ξανθιές σταφίδες

· 45 – 60 γρ. γλυκό κρασί

· 7- 8 μήλα

· 80 γρ. καρύδια

· 300 γρ. καστανή ζάχαρη

· 3 ξυλάκια κανέλας

· 2 φλούδες λεμονιού

Breakfast@Star: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα

Λαχταριστή φθινοπωρινή μηλόπιτα

Για το crumble:
· 150 γρ. αλεύρι

· 200 γρ. βούτυρο

· 200 γρ. καστανή ζάχαρη

· 100 γρ. καρύδια τριμμένα

· 15 γρ. κανέλα

Λαχταριστή φθινοπωρινή μηλόπιτα

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες με το γλυκό κρασί. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ελαφρώς σπασμένα καρύδια και τη ζάχαρη.
  • Για να έχουμε ένα κορυφαίο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ψυγείο.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας, τις φλοίδες λεμονιού και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ.

Για το crumble:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το τριμμένο καρύδι και την κανέλα δημιουργώντας ένα «ζυμάρι». Το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Αφαιρούμε το crumble από το ψυγείο και το θρυμματίζουμε επάνω από το πυρίμαχο σκεύος με τα μήλα.
  • Ψήνουμε για 70 με 90 λεπτά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top