Δείτε μία διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο

Αλμυροί λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Είσαι στο ψάξιμο για να βρεις μία ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή για μπακαλιάρο; Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσεις λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά και ως συνοδευτικό μία σαλάτα από παντζάρια.

Δείτε μία διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο

Tι άλλο μπορούμε να φάμε την 25η Μαρτίου εκτός από μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου

Για τη σκορδαλιά, για τη σαλάτα με παντζάρια 1 κιλό μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος 330 γρ. μπύρα 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γλ. κόρν φλάουρ 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 2 Φρέσκα κρεμμύδια 1/2 Ματσάκι άνηθο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Δείτε μία διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο

Mπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας

Για τη σκορδαλιά

500 γρ. πατάτες 150 γρ. ελαιόλαδο 5 Σκελίδες σκόρδο 40 γρ. λευκό ξίδι, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6 παντζάρια 150 γρ. baby ρόκα 50 γρ. γρ. baby σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμύδια 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. καρύδια 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη παντζαροσαλάτα 

• Πλένουμε τα παντζάρια χωρίς να αφαιρέσουμε τον φλοιό και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. • Τοποθετούμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τυλίγουμε σφιχτά. • Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Μόλις τα παντζάρια είναι έτοιμα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι τον φλοιό, κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. • Προσθέτουμε στο μπολ τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σπανάκι, τη ρόκα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Για τη σκορδαλιά • Κόβουμε τις άκρες από τις σκελίδες σκόρδου και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. • Ραντίζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τυλίγουμε σφιχτά. • Μεταφέρουμε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά να μαλακώσουν. • Πλένουμε τις πατάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε μεσαίους κύβους. • Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις πατάτες για 20-25 λεπτά, να μαλακώσουν. • Σουρώνουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 5 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία.  Λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από ψητό σκόρδο και σαλάτα από παντζάρια • Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και πιέζουμε με την πρέσα για πουρέ, να πολτοποιηθούν. • Εφαρμόζουμε στο μπολ μία ψιλή σίτα, τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και πιέζουμε με μία μαρίζ ή ένα κουτάλι, ώστε να περάσει από τη σίτα η ψίχα του σκόρδου χωρίς τις φλούδες. • Αφαιρούμε τη σίτα από το μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μπύρα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσουν υφή χυλού. • Με τα χέρια μας σπάμε το μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια και τον ρίχνουμε στo μπολ. • Προσθέτουμε στο μπολ ψιλοκομμένα το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση περίπου και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουταλιά - κουταλιά το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δύο δόσεις, γυρνώντας τους πλευρά με δύο πιρούνια, να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα. • Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. • Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με τη σκορδαλιά και τη σαλάτα με παντζάρια από δίπλα.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top