Mπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Η μέρα σηκώνει μπακαλιάρο και εμείς ανατρέξαμε και σας βρήκαμε μία νόστιμη και εύκολη συνταγή, την οποία είχε φτιάξει πριν τρία χρόνια στην εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος. 

O Λάμπρος Βακιάρος ετοίμασε το πιο θρεπτικό φαγητό 

Ο σεφ έφτιαξε μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας 

Υλικά

•    Περίπου 1400-1600 γρ. φιλέτα υγράλατου μπακαλιάρου
•    Aρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
•    Λεμόνια και μαϊντανό για το σερβίρισμα

Για το Κουρκούτι μπύρας

•    240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    8 γρ. μπέικιν πάουντερ
•    2 γρ. ζάχαρη
•    5 γρ. αλάτι
•    330 γρ. μπύρα παγωμένη
•    60 γρ. τσίπουρο (η άλλο λευκό αλκοόλ με πάνω από 40%)
•    1 παγάκι

Για τη σκορδαλιά

•    3 – 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    240 γρ. ελαιόλαδο
•    900 γρ. – 1 κιλό πατάτες
•    30 – 45 γρ. ξύδι λευκό ή κόκκινο
•    Αλάτι – πιπέρι
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top