Η μέρα σηκώνει μπακαλιάρο και εμείς ανατρέξαμε και σας βρήκαμε μία νόστιμη και εύκολη συνταγή, την οποία είχε φτιάξει πριν τρία χρόνια στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος.
Ο σεφ έφτιαξε μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας
Υλικά
• Περίπου 1400-1600 γρ. φιλέτα υγράλατου μπακαλιάρου
• Aρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
• Λεμόνια και μαϊντανό για το σερβίρισμα
Για το Κουρκούτι μπύρας
• 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 2 γρ. ζάχαρη
• 5 γρ. αλάτι
• 330 γρ. μπύρα παγωμένη
• 60 γρ. τσίπουρο (η άλλο λευκό αλκοόλ με πάνω από 40%)
• 1 παγάκι
Για τη σκορδαλιά
• 3 – 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 240 γρ. ελαιόλαδο
• 900 γρ. – 1 κιλό πατάτες
• 30 – 45 γρ. ξύδι λευκό ή κόκκινο
• Αλάτι – πιπέρι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.