Mπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Μπορεί να είμαστε όλοι κλεισμένοι στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού ωστόσο μπορούμε να τηρήσουμε το έθιμο που προστάζει να τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου.

Αυτό σκέφτηκε και ο Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος μπήκε στην κουζίνα  της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρκούτι μπύρας.

O Λάμπρος Βακιάρος ετοίμασε το πιο θρεπτικό φαγητό 

Υλικά

•    Περίπου 1400-1600 γρ. φιλέτα υγράλατου μπακαλιάρου
•    Aρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
•    Λεμόνια και μαϊντανό για το σερβίρισμα

Για το Κουρκούτι μπύρας

•    240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    8 γρ. μπέικιν πάουντερ
•    2 γρ. ζάχαρη
•    5 γρ. αλάτι
•    330 γρ. μπύρα παγωμένη
•    60 γρ. τσίπουρο (η άλλο λευκό αλκοόλ με πάνω από 40%)
•    1 παγάκι

Για τη σκορδαλιά

•    3 – 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    240 γρ. ελαιόλαδο
•    900 γρ. – 1 κιλό πατάτες
•    30 – 45 γρ. ξύδι λευκό ή κόκκινο
•    Αλάτι – πιπέρι
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top