Αν ψάχνεις συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ, σου έχουμε την καλύτερη! Εύκολη συνταγή της τελευταίας στιγμής που θα λατρέψεις.
Υλικά της Συνταγής
· 250γρ βούτυρο, μαλακωμένο
· 200γρ καστανή ζάχαρη
· 175γρ αλεύρι γ.ο.χ
· 100γρ αμύγδαλο, τριμμένο
· 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 1 κ.γ. κανέλα
· 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
· 100γρ φιλέ αμυγδάλου
· 4 μεγάλα αυγά
· 1 κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
· ξύσμα και χυμό 1 πορτοκάλι
· ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 150γρ. κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150oC.
· Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα, το ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι, το κονιάκ , το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη.
· Φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
· Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.
· Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το φιλέ αμυγδάλου, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα φρούτων.
· Ανακατεύουμε πολύ καλά..
· Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20εκ. με λαδόκολλα,
· Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες.
· Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, ανοίγουμε τρύπες σε αυτό με ένα σουβλάκι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από 2 κουταλιές της σούπας αλκοόλ που έχουμε επιλέξει.
· Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και σερβίρουμε!
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.