Tρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!

Δείτε βήμα-βήμα πώς να τα ετοιμάσετε

To cake είναι ένα γλύκισμα που μπορεί κάποιος να το καταναλώσει όλες τις ώρες της μέρας. Στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» οι δύο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης και Λάμπρος Βακιάρος έδειξαν ξεχωριστές συνταγές. 

Υπέροχο cake λεμονιού με frosting λεμονιού 

Υλικά 

•    400 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
•    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
•    350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    150 γρ. γάλα πλήρες
•    50 γρ. χυμό λεμόνι
•    5 αυγά μέτρια
•    1 πρέζα αλάτι
•    εκχύλισμα βανίλιας
•    ξύσμα από 3 λεμόνια

•    Για τo frosting λεμονιού 

•   150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    150 γρ. τυρί σε κρέμα θερμοκρασία δωματίου
•    400 γρ. ζάχαρη άχνη
•    1 πρέζα αλάτι
•    15 γρ. χυμό λεμονιού 

Εκτέλεση 

Για το κέικ 

•    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
•    Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
•    Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα προσέχοντας κάθε φορά να ομογενοποιήθουν προτού ρίξουμε το επόμενο κι έπειτα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
•    Κατόπιν βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σταδιακά ανακατέυοντας με μία κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά του κέικ.
•    Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ 30Χ15 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. 

Για το frosting λεμονιού 

•    Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και το χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά.
•    Ύστερα προσθέτουμε το κρέμα τυρί και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με το βούτυρο.
•    Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί το frosting μας.
•    Αν μας βγει περισσότερο αραιό προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη και αν μας βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού επιπλέον. 

 

Κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι 

Υλικά  

Για το κέικ
300 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. γάλα
3 αυγά + 2 ασπράδια
4 κ.σ. ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
250 γρ. μύρτιλλα κατεψυγμένα 

Για το γλάσο (προαιρετικά)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση 

Κόβουμε στο μούλτι τη βρώμη (σε 2 δόσεις) μέχρι να γίνει αλεύρι για τουλάχιστον 2’. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει και αυτή σχεδόν σκόνη. 
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι. 
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, όλα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο. 
Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τα μύρτιλλα (κατευθείαν από την κατάψυξη) και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Για να μην μας «κάτσουν» στον πάτο τα μύρτιλλα, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι βρώμης. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι την στιγμή που να βάλουμε ένα μαχαίρι και θα βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
Για το γλάσο, αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και το απλώνουμε από πάνω. 
 

μεξικάνικο κέικ tres leches 

Υλικά 

Για τη βάση του κέικ 

6 μεσαία αυγά διαχωρισμένα
1 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 συσκευασία dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα) 

1 συσκευασία γάλα εβαπορέ
1/2 φλ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το topping
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
κανέλα για το πασπάλισμα 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top