Φτιάξτε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η σούπερ συνταγή του Βαρθαλίτη για πίτα

Αν τρελαίνεστε για πίτες, αλλά θεωρείτε χρονοβόρα τη διαδικασία να κάθεστε και να ανοίγετε φύλλο, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία σούπερ συνταγή που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης πριν μερικά χρόνια στο Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε. Ο σεφ είχε ετοιμάσει ζαμπονοτυρόπιτα. 

Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Στριφτή πίτα με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι

Υλικά της Συνταγής

· 400 γρ. τυρί φέτα
· 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
· 4 αυγά
· 220 γρ. βούτυρο
· 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10%
· 150 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 250 γρ. φέτες ζαμπόν
· 250 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Ελαιόλαδο για το άλειμμα
· 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
· Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 30’’.
· Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε μεταξύ τους τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
· Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στα 800 watt να λιώσει, για 2’.
· Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε για 1’.
· Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους, για 1’.
· Κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζαμπόν, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
· Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι καθώς ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με την υφή χυλού.
· Αλείφουμε με το ελαιόλαδο για το άλειμμα τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού( 35*40), και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το σιμιγδάλι.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ισόποσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι από πάνω, ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να έχει ψηθεί εσωτερικά, για περίπου 50’ με 55’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top