Στριφτή πίτα με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι

Η συνταγή για τυρόπιτα διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Θέλετε να φτιάξετε μία σούπερ στριφτή τυρόπιτα και να κάνετε τους καλεσμένους σας να γλύφουν τα δάχτυλά τους;

Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star και δε θα χάσετε.

Δείτε την πεντανόστιμη πίτα που έφτιαξε ο Βαρθαλίτης- Τι περιέχει

Ο σεφ έφτιαξε στριφτή τυρόπιτα με μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά για τη στριφτή πίτα

7-8 Φύλλα κρούστας 
700 γρ. Φέτα
 200 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, πλήρες 
2 αυγά μεγάλα
4 κλωνάρια 
Φρέσκο δυόσμο 
2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
 2 Φρέσκα κρεμμύδια
 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι 
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα

Για τη στριφτή πίτα 

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα. • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, ψιλοκομμένα τα φύλλα από τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι. Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθεί το μείγμα. • Λαδώνουμε με το μισό λάδι ένα ταψί στρογγυλό 26 εκ. στη βάση και στα 1 τοιχώματα. • Απλώνουμε το φύλλο σε ένα πάγκο κοπής με τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και απλώνουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος, 5 κουταλιές από τη γέμιση. • Τυλίγουμε το φύλλο σαν μπαστούνι και ξεκινάμε από το κέντρο να τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και όπου τελειώνει ένα φύλλο, ξεκινάει το επόμενο. • Αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ένα πινέλο επάνω από την πίτα. • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 λεπτά. • Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά. • Σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top