Δείτε την πεντανόστιμη πίτα που έφτιαξε ο Βαρθαλίτης- Τι περιέχει

Ο σεφ μεγαλούργησε για τους τηλεθεατές του breakfast@star

Μία πίτα που δε συνηθίζουμε να φτιάχνουμε ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε λουκανικόπιτα με σάλτσα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα

Υλικά της Συνταγής

● 1 πακέτο Φύλλα σφολιάτας
● 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 8 Λουκάνικα Φρανκφούρτης
● 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο, μέτριο
● 400 γρ. Τυρί ένταμ τριμμένο
● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
● 50 γρ. Νερό
● 1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
● 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● 2 κ.γ. Σουσάμι
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● Φρέσκια ρόκα για το σερβίρισμα
● 1 Αυγό για το άλειμμα

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα

Για τη λουκανικόπιτα

● Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
● Τα μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
● Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπούκοβο, το κύμινο και τη ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσει, ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση, μέχρι να δέσει, για 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά, να κρυώσει .
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Σπάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
● Ξετυλίγουμε προσεκτικά το ένα φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει στον πάγκο μας, με την μία του μεγάλη πλευρά μπροστά μας.
● Χωρίζουμε νοητά το φύλλο ζύμης στη μέση και τοποθετούμε στην αριστερή πλευρά του τα 4 λουκάνικα κατά μήκος του, με απόσταση το ένα δίπλα στο άλλο και απλώνουμε πάνω σε κάθε λουκάνικο από 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
● Πασπαλίζουμε επάνω από τη σάλτσα τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί ομοιόμορφα σε όλα τα λουκάνικα και αλείφουμε με ένα πινέλο το αυγό που χτυπήσαμε προηγουμένως, στις άκρες τις αριστερής πλευράς της ζύμης, περιφερειακά από τα λουκάνικα.
● Σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας τα λουκάνικα, πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες μεταξύ τους, ώστε να κολλήσουν και πατάμε στη μέση το κενό από τα λουκάνικα, για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί εσωτερικά.
● Μεταφέρουμε τη λουκανικόπιτα με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού στο αριστερό μισό του ταψιού 33x40εκ. , την αλείφουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο αυγό από το μπολ και την κόβουμε κατά πλάτος σε δύο ίσα κομμάτια.
● Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ώστε να γεμίσουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας και το μεταφέρουμε και αυτό στο ταψί.
● Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι από πάνω και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου 25-30 λεπτά.
● Σερβίρουμε τη λουκανικόπιτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με φρέσκια ρόκα.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top