Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα

Η πιο εύκολη και γρήγορη πίτα διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία πίτα διαφορετική από τις συνηθισμένες έφτιαξε ο Σταύρος βαρθαλίτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα

O σεφ ετοίμασε μία ζυμαρόπιτα, ή αλλιώς κασόπιτα την οποία συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Ήπειρο.

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Πρόκειται για ένα εύκολο, γρήγορο αλλά και νόστιμο σνακ και μπορούμε να την καταναλώσουμε όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά για τη ζυμαρόπιτα

· 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 3 αυγά
· 70γρ. ελαιόλαδο
· 200γρ. γάλα χλιαρό
· 250γρ. νερό
· 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
· 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
· ½ κ.σ. ρίγανη ξερή
· 1/2κ.σ. θυμάρι ξερό
· 1 πρέζα αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1 αυγό, για την επιφάνεια
· 2 κ.σ. νερό, για την επιφάνεια
· 50γρ. βούτυρο ,σε κυβάκια
· σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση για τη ζυμαρόπιτα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
· Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, για 3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, για άλλα 3 λεπτά.
· Στη συνέχεια , ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά έως ότου πετύχουμε ένα χυλό. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
· Παίρνουμε ένα ταψί 345*40 εκ. και το βουτυρώνουμε πολύ καλά με 2-3 κυβάκια από το βούτυρο.
· Αδειάζουμε την πίτα στο ταψί.
· Χτυπάμε το αυγό με το νερό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας μας να πάει παντού.
· Ρίχνουμε τα υπόλοιπα κυβάκια βουτύρου πάνω στην πίτα σκόρπια, ώστε να πάει παντού όταν ψηθεί.
· Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
· Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45-50΄, μέχρι να ροδίσει.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top