Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα

Δείτε τη συνταγή που έδωσε ο Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές του Star

Μία νόστιμη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Σας αρέσουν οι πίτες; Δείτε μία ξεχωριστή συνταγή

Υλικά για Ζαμπονοτυρόπιτα

· 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
· 50γρ. ελαιόλαδο
· 1σκ. σκόρδο
· 2 πιπεριές κόκκινες
· 250γρ. ντομάτα τριμμένη
· 100γρ. νερό, συν 1 κ.σ νερό
· 10 φέτες ζαμπόν
· 200γρ. ένταμ
· 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
· 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
· 1 κρόκο αυγού
· 50γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Εκτέλεση για Ζαμπονοτυρόπιτα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για 1 λεπτό.
· Προσθέτουμε τις πιπερίες ψιλοκομμένες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
· Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
· Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός ταψιού 28*38εκ.
· Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη.
· Βάζουμε τη σφολιάτα στο ταψί μας.
· Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια.
· Καλύπτουμε με τις φέτες του ζαμπόν, σάλτσα και τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
· Πασπαλίζουμε με ρίγανη ψιλοκομμένη και θυμάρι ψιλοκομμένο.
· Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι της σφολιάτας και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο.
· Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και τη 1κ.σ νερό.
· Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
· Σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top