Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Συνταγή για κρεατόπιτα με ψητό χοιρινό

Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά έχετε βαρεθεί τις κλασικές, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!

Ο σεφ έφτιαξε κρεατόπιτα με ψητό χοιρινό και φέτα και έδειξε σε όλους βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής 

 2 φύλλα σφολιάτας
· 500 γρ. ψητό χοιρινό που έχει περισσέψει
· 200 γρ. φέτα που έχει περισσέψει
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 2 πράσα
· 1 ξερό κρεμμύδι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 αυγά
· 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα.
· Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2’.
· Αφαιρούμε το κοτσάνι μαζί με τα σπόρια από την πιπεριά Φλωρίνης, την κόβουμε σε μικρούς κύβους, τη ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3’.
· Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, μαδάμε με τα ΄χεριά μας ή με ένα πιρούνι το χοιρινό σε μέτρια κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

Θρυμματίζουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το 1 αυγό, το φρέσκο θυμάρι μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά μεταξύ τους.

· Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού( 25*35), ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε στο ταψί αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν.

· Μεταφέρουμε τη γέμιση από το τηγάνι στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο.

· Ανοίγουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να την καλύψουμε.

· Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τα τις άκρες από τα φύλλα σε όλες τις πλευρές ώστε να κλίσουν μεταξύ τους και διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να πάρει ωραίο σχήμα.

· Σπάμε σε ένα μπολ το 2ο αυγό, τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα μας στο πάνω μέρος και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου.

· Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 40’ με 45’.

· Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε το breakfast@star

· 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top