Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά έχετε βαρεθεί τις κλασικές, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ έφτιαξε κρεατόπιτα με ψητό χοιρινό και φέτα και έδειξε σε όλους βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο
Υλικά της Συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
· 500 γρ. ψητό χοιρινό που έχει περισσέψει
· 200 γρ. φέτα που έχει περισσέψει
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 2 πράσα
· 1 ξερό κρεμμύδι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 αυγά
· 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς στον αέρα.
· Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2’.
· Αφαιρούμε το κοτσάνι μαζί με τα σπόρια από την πιπεριά Φλωρίνης, την κόβουμε σε μικρούς κύβους, τη ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3’.
· Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, μαδάμε με τα ΄χεριά μας ή με ένα πιρούνι το χοιρινό σε μέτρια κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Θρυμματίζουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το 1 αυγό, το φρέσκο θυμάρι μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά μεταξύ τους.
· Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού( 25*35), ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε στο ταψί αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν.
· Μεταφέρουμε τη γέμιση από το τηγάνι στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο.
· Ανοίγουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να την καλύψουμε.
· Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τα τις άκρες από τα φύλλα σε όλες τις πλευρές ώστε να κλίσουν μεταξύ τους και διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να πάρει ωραίο σχήμα.
· Σπάμε σε ένα μπολ το 2ο αυγό, τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα μας στο πάνω μέρος και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου.
· Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 40’ με 45’.
· Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
·
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.