Σας αρέσουν οι πίτες; Δείτε μία ξεχωριστή συνταγή

Συνταγή για πίτα με κιμά και μανιτάρια

Οι πίτες είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλους καθώς μπορούν να τις απολαύσουν ως πρωινό μαζί με το καφεδάκι τους, ως μεσημεριανό με μία σαλατούλα αλλά και ως βραδινό ως μία υγιεινή αλλά και χορταστική επιλογή.

Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές πίτες, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία πεντανόστιμη συνταγή.

Η κοτόπιτα αλλιώς! Δες μία πρωτότυπη και light συνταγή

Ο σεφ έφτιαξε πίτα με κιμά και μανιτάρια και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. 

Υλικά για Πίτα με κιμά και μανιτάρια

· 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
· 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
· 100γρ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 300γρ. λευκά μανιτάρια
· 1 καρότο
· 1 κόκκινη πιπεριά
· 200γρ. ζεστό νερό
· ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 150γρ. κεφαλογραβιέρα
· 1 αυγό
· αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για Πίτα με κιμά και μανιτάρια

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, για 2-3 λεπτά.
· Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
· Προσθετουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το καρότο τριμμένο, την πιπεριά σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
· Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε με καπάκι και βράζουμε τον κιμά για 10-15 λεπτά.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη και το αυγό.
· Λαδώνουμε ένα ταψί 28*38εκ. απλώνουμε 5 φύλλα κρόυστας λαδώνοντας τα το καθένα ξεχωριστά, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα.
· Κλείνουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί μας προς τα μέσα.
· Λαδώνουμε και ραντίζουμε με νερό.
· Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Δείτε το Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top