Η κοτόπιτα αλλιώς! Δες μία πρωτότυπη και light συνταγή

H πεντανόστιμη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε την κλασική κοτόπιτα δοκιμάστε να κάνετε τη διαφορετική συνταγή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Εύκολη συνταγή για τραχανόπιτα

Ο σεφ αντί για φύλλο χρησιμοποίησε τορτίγες και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. 

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Υλικά για Κοτόπιτα με τορτίγιες

· 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
· 4 τορτίγιες
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 1 πιπεριά κόκκινη
· 1 πιπεριά πράσινη
· 50 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
· 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 200 γρ. γκούντα
· 50 γρ. μαγιονέζα
· 1κ.γ πάπρικα γλυκιά
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εύκολη συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο

Εκτέλεση για Κοτόπιτα με τορτίγιες

· Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια.
· Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
· Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές.
· Αφήνουμε να κρυώσει.
· Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
· Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο μπολ.
· Προσθέτουμε 100 γρ. τριμμένη γκούντα, τη μαγιονέζα, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά.
· Τοποθετούμε τις τορτίγιες στο πάγκο εργασίας μας, απλώνουμε στις 2 από τις 4 γέμιση και κλείνουμε από πάνω τις άλλες.
· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
· Απλώνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τοποθετούμε τις τορτίγιες μια μια.
· Ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα.
· Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
· Επαναλαμβάνουμε και με την άλλη τορτίγια την ίδια διαδικασία.
· Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top