Εύκολη συνταγή για τραχανόπιτα

Tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη πίτα

Αν λατρεύεις τις πίτες σίγουρα θα ενθουσιαστείς από τη συνταγή που έδωσε σήμερα στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε τραχανόπιτα παραδοσιακή.

Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο

Υλικά για την τραχανόπιτα

 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 220 γρ. Τραχανάς γλυκός
 3 Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
 300 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
 500 γρ. Νερό
 600 γρ. Γάλα
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)
 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Έξτρα βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
 Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της Συνταγής 

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 500 γρ. νερό, τον τραχανά και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
• Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το μπέικιν, το βούτυρο, το γάλα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
• Αφού φουσκώσει ο τραχανάς τον σουρώνουμε και τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό.
• Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 25x35 εκ., προσθέτουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
• Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
• Αποσύρουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top