Xριστουγεννιάτικο σουφλέ για το εορταστικό σας τραπέζι

Συνταγή για το πιο λαχταριστό σουφλέ

Αν ψάχνετε ακόμα μία ιδιαίτερη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνετε στην οικογένειά σας ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη.

Δεν ξέρεις τι να φτιάξεις τα Χριστούγεννα; Δες μία υπέροχη συνταγή

Δείτε τι έφτιαξε την περασμένη εβδομάδα ο σεφ στην εκπομπή breakfast@star και το σίγουρο είναι πως θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας. 

Μοσχάρι στιφάδο με κόκκινο κρασί

Υλικά

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
· 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρούς κύβους
· 1 μεσαίο φινόκιο κομμένο σε μικρούς κύβους
· 4 σκελίδες σκόρδο
· Αλάτι,Φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 900 γρ. κιμάς χοιρινός
· 220 γρ. νερό ή ζωμός λαχανικών
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
· 1 κλωνάρι φασκόμηλο
· 60 γρ. σταφίδες
· 60 γρ. σπασμένα φουντούκια
· 500 γρ. μικρά κομμάτια από μπαγιάτικο ψωμί

Υλικά για την κολοκύθα

· 900 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
· 2 κ.σ. μέλι
· Αλάτι
· Φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα
· Στρώνουμε τη βάση από ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε επάνω τα κομμάτια κολοκύθας, ρίχνουμε αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μαριναριστεί καλά η κολοκύθα , την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλα το ταψί και ψήνουμε για 60’ στη μεσαία θέση του φούρνου.
· Παράλληλα ζεσταίνουμε το 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το σέλερι μαζί με το φινόκιο για 3’ , προσθέτουμε το χοιρινό κιμά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε να χωριστεί ο κιμάς σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 5’ με 6’ μέχρι καραμελώσει με τα λαχανικά.
· Σπάμε σε ένα μεσαίο μπολ τα αυγά τα ανακατεύουμε ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το ζωμό λίγο αλάτι, λίγο φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
· Μεταφέρουμε το κιμά από το τηγάνι στη μία άκρη ενός ταψιού(33*25), την ψημένη κολοκύθα στη μέση, στην άλλη άκρη το ψωμί σε κομμάτια, απλώνουμε πάνω από τα υλικά τις σταφίδες, τα φουντούκια ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα υλικά.
· Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε για να μοιραστεί ομοιόμορφα ανάμεσα από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 60’ στη μεσαία θέση του φούρνου.

Δείτε το breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top