Συνταγή για τραγανό και σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα

Ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό διά χειρός Σταύρο Βαρθαλίτη

Μία ωραία πρόταση για χριστουγεννιάτικο γλυκό, έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Ο σεφ έφτιαξε για τραγανό και σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για το μωσαϊκό

· 250 γρ. βούτυρο
· 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 40 γρ. κακάο
· 125 γρ. κουβερτούρα 65%
· 400 γρ. μπισκότα πτι-μπερ 
· 40 γρ. καρύδια
· 40 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
· 1 πρέζα αλάτι
· 250 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση για το μωσαϊκό

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
  • Αφήνουμε ελάχιστα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το αλάτι, τα καρύδια και τα κράνμπερι.
  • Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας δύο φύλλα μεμβράνης το ένα δίπλα στο άλλο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
  • Αμέσως μετά, ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μίας καραμέλας.
  • Μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.
  • Μόλις σφίξει ο κορμός τον βγάζουμε από την μεμβράνη και τον κόβουμε σε φέτες.
  • Ραντίζουμε με ένα κουτάλι λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top