Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη που θα σε συναρπάσει

Για τους λάτρεις του γλυκού προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές του breakfast@star. 

Eύκολη Galette με μήλα

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

• 4 πορτοκάλια
• 250γρ. γάλα
• 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 250γρ. ηλιέλαιο
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες
• 1κ.γ σόδα μαγειρικής
• 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Υλικά για το σιρόπι
• 700γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 500γρ.νερό
• 1 ξύλο κανέλας
• Χυμό και λίγες φλούδες από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, αφού πάρει μια βράση το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εύκολη συνταγή για light cake με βρώμη και μέλι

Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
• Ανοίγουμε,κόβουμε τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για 30 λεπτά περίπου ενναλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο στους 100°C. Προσοχή δεν θέλουμε καθόλου υγρασία στα φύλλα μας.
• Στην συνέχεια ,πέρνουμε το ξύσμα και απο τα 4 πορτοκάλια.
• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 2 πορτοκάλια, να μαλακώσουν 20 λεπτά περίπου. Αφού μαλακώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ή τα περνάμε από μπλέντερ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Από τα άλλα 2 πορτοκάλια πέρνουμε το χυμό τους και τον βάζουμε σε ένα ποτήρι.
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη και το ηλιέλαιο με σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες ,το ξύσμα, το γάλα σιγά σιγά, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά . Πέρνουμε το ποτήρι με τον χυμό και προσθέτουμε την σόδα μαγειρικής ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι , παρατηρούμε ότι αρχίζει να αφρίζει και έτσι όπως είναι το προσθέτουμε γρήγορα στο μπολ μας, ρίχνουμε τα λιωμένα πορτοκάλια και ομογενοποιούμε καλά .
• Τέλος, σπάμε με τα χέρια μας στο μπολ με το μείγμα τα φύλλα κρούστας ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθουν .
• Προσθέτουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα . Ψήνουμε για 40-50 λεπτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
• Μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε το σιρόπι να πάει παντού.Ζεστή πορτοκαλόπιτα-κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα!

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top