Eύκολη Galette με μήλα

Μία νόστιμη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν σας αρέσει η μηλόπιτα το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star θα σας συναρπάσει. 

Όχι απλά μηλόπιτα - 5 τέλειες συνταγές για γλυκά με μήλο

Ο σεφ έφτιαξε galette με μήλα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φθινοπωρινή μηλόπιτα με 4 μόλις υλικά - Το τέλειο γλυκό για αυτή την εποχή

Υλικά για τη ζύμη

· 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 250γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, παγωμένο
· 1 πρέζα αλάτι
· 1κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
· 50γρ. γάλα
· 1κ.γ κανέλα
· 1-2κ.σ νερό, παγωμένο
· Έξτρα αλεύρι, για το άνοιγμα της ζύμης
Υλικά για τη γέμιση
· 4 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
· 2κ.σ. καστανή ζάχαρη
· 1κ.γ. κανέλα
· ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 1 βανίλια
· 1κ.σ μέλι
· 1κ.σ βούτυρο, λιωμένο
· 50γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
· 1 κρόκο αυγό, για άλειμμα

Εκτέλεση για τη ζύμη

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
· Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, την κανέλα και το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε το νερό.
· Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια.
· Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα, πάχους 1εκ. Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
· Περιμετρικά της ζύμης αφήνουμε 2εκ. κενό και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση με τα μήλα.
· Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δεν θέλουμε να καλυφθούν τελείως τα μήλα μας ,αλείφουμε με κρόκο αυγού το φύλλο .
· Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το μέλι με το βούτυρο, περιχύνουμε πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
· Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top