Είναι το γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η μηλόπιτα συνοδεύει μαεστρικά το πρωινό σου, αλλά και τον απογευματινό καφέ. Δείτε πώς θα την ετοιμάσετε!
Συνταγή για ανάλαφρη γαλατόπιτα διά χειρός Πάνου Κουμουνδούρου
Υλικά:
- 3 κόκκινα μήλα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
- 50 γρ. βρώμη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
-
Αρχικά, σε ένα μπολ, λιώνεις το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύεις με τη βρώμη.
-
Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε κομμάτια
-
Ανακατεύεις τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρεις σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
-
Πασπαλίζεις προαιρετικά με κανέλα και ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.