Εύκολη συνταγή για παγωτό παρφέ βανίλια

Πώς να φτιάξεις το ωραιότερο παγωτό

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη, τι είναι πιο λαχταριστό από ένα χωνάκι ή ένα μπολ γεμάτο παγωτό; 

Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο πρωτότυπο και νόστιμο κέικ

Κι αν θέλεις να το φτιάξεις μόνος σου για τους φίλους, τους συγγενείς ή ακόμα και για τον εαυτό σου, δες μία εύκολη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ έφτιαξε παγωτό παρφέ βανίλια και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία

Υλικά για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

● 80 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 50 γρ. Ψημένα φουντούκια
● 50 γρ. Ψημένα φιστίκια Αιγίνης
Υλικά για το παγωτό
● 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,κρύα
● 400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα, κρύο
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 75 γρ. Κεράσια ζαχαρόπηκτα
● 75 γρ. Ανάμεικτοι ζαχαρόπηκτοι κύβοι φρούτων

Υλικά για το σερβίρισμα

● φύλλα Φρέσκου δυόσμου

Για τους ξηρούς καρπούς

● Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε κοντά στις εστίες, για τη συνέχεια.
● Σε ένα κατσαρολάκι απλώνουμε στη βάση του ομοιόμορφα τη ζάχαρη.
● Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
● Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αμέσως μέσα τα φουντούκια μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε με κοκκάλινη κουτάλα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
● Απλώνουμε στο ταψί τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε σε δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για 30 λεπτά να κρυώσει.
● Τα προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
● Τα αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
Για το παγωτό
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.
● Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά και να στέκεται.
● Προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ τα ζαχαρόπηκτα κεράσια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, τους ανάμεικτους ζαχαρόπηκτους κύβους φρούτων, μαζί με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε κάνοντας 2-3 κινήσεις με μια μαρίζ, ώστε να μην χάσουμε το αφράτεμα και να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
● Στρώνουμε με μεμβράνη σταυρωτά το εσωτερικό από μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30x11 εκ. αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν αρκετά.
● Μεταφέρουμε στο εσωτερικό της φόρμας το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το καλύπτουμε από πάνω με τη μεμβράνη που αφήσαμε να προεξέχει.
● Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει για 5 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για ένα βράδυ.
● Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top