Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο πρωτότυπο και νόστιμο κέικ

Εύκολη συνταγή για κέικ με γλυκό κεράσι

Αν σας αρέσουν τα κέικ αλλά θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τις κλασικές συνταγές, δοκιμάστε  το γλυκό που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας - Η απόλυτη συνταγή!

O σεφ έδειξε στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν κέικ με γλυκό κεράσι.

Cake με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού

Υλικά για Εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι

· 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 4 αυγά μέτρια
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
· 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
· 300 γρ. κεράσια από γλυκό του κουταλιού χωρίς τα υγρά
· 100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 3,5%
· 4 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση για Εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
· Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26εκ. με αποσπώμενη βάση στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
· Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε γρήγορη ταχύτητα σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για περίπου 3΄.
· Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα όσο χτυπάμε το μείγμα.
· Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμύγδαλό, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2΄.
· Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ για 30’’.
· Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 75΄.
· Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει για 15΄.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top