Cake με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού

Μία υπέροχη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Εύκολες και νόστιμες συνταγές για όσους νηστεύουν φτιάχνει αυτές τις ημέρες ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνοντας στους τηλεθεατές του Star πώς να τις φτιάξουν.

Αφράτο κέικ: Δείτε πεντανόστιμες συνταγές

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και έφτιαξε όχι ένα κλασικό κέικ, αλλά με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού.

Θες αφράτο κέικ; Δες το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο ψήσιμο!

Υλικά της Συνταγής

· 380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 120 γρ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
· 1 πορτοκάλι το ξύσμα
· 50 γρ. κονιάκ
· 100 γρ. σταφίδες
· 80 γρ. αποφλοιωμένα καρύδια
· 1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
· ½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
· Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
· Αλεύρι για τη φόρμα του κέικ
Υλικά για το σερβίρισμα
· 150 γρ. άχνη ζάχαρη
· χυμό από ένα πορτοκάλι
· ½ πορτοκάλι το ξύσμα

Tρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!

Εκτέλεση για το κέικ

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2’.
· Ρίχνουμε το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1’.
· Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.
· Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό , σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
· Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα τις μακρόστενης φόρμας ( 30*11) και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα από τον κάδο του μίξερ.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55’ με 60’.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ το χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Απλώνουμε το μείγμα από το μπολ ομοιόμορφα επάνω από το κέικ ώστε ν καλύψουμε την επιφάνεια του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60’.
· Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top