Αφράτο κέικ: Δείτε πεντανόστιμες συνταγές

Εξέπληξε τους πάντες με τις ζαχαροπλαστικές σου ικανότητες

Το κέικ είναι ένα σνακ το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας. Ως πρωινό μαζί με τον καφέ σας, μετά το μεσημεριανό σας γεύμα αλλά και το απόγευμα ή το βράδυ. 

Εύκολη συνταγή για light cake με βρώμη και μέλι

Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες που είχε παρουσιάσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star και σας τις αποκαλύπτουμε. 

Θες αφράτο κέικ; Δες το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο ψήσιμο!

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας

Υλικά για σοκολατένιο κέικ

· 140γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 60γρ. κακάο+ έξτρα για την φόρμα
· ½ κ.γ σόδα μαγειρική
· 1/4κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1 πρέζα αλάτι
· 180γρ. γάλα
· 65γρ. ηλιέλαιο
· 1 βανίλια
· 1 αυγό
· 10γρ.βούτυρο

Υλικα για το γλάσο λευκής σoκολάτας
· 200γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας, λιωμένη
· 15γρ ηλιέλαιο
Εκτέλεση για το σοκολατένιο κέικ
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
· Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 2 λεπτά.
· Ρίχνουμε μέσα το αυγό και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
· Σε μια φόρμα για κέικ 30*11εκ. αφού την βουτυρώσουμε και την περάσουμε από κακάο αδειάζουμε το μείγμα μας.
· Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
· Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
· Ξεφορμάρουμε και βάζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα με ταψάκι από κάτω να κρυώσει εντελώς για άλλα 10 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
· Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά.

Εκτέλεση για τη σύνθεση
· Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας περιχύνουμε με το γλάσο λευκής σοκολάτας πάνω στη σχάρα ώστε να στραγγίσει.
· Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

carrot cake

Υλικά για το carrot cake
● 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
● 4 μέτρια Αυγά
● 250 γρ. Ηλιέλαιο
● 6 μεσαία Καρότα
● 300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
● 1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
● Αλάτι
● 1 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για τη φόρμα)

Υλικά για την κρέμα με ανθότυρο

● 200 γρ. Ανθότυρο
● 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 50 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
● 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 1/2 Καρότο


Για το κέικ

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 είδη ζάχαρης μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα, για 4 λεπτά.
● Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε τα υλικά με μια μαρίζ, για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Αλείφουμε με το βούτυρο μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. , στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του και απλώνουμε ομοιόμορφα στο εσωτερικό του το μείγμα από τον κάδο του μίξερ.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά, για περίπου 40-45 λεπτά.
● Αφήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, για 60 λεπτά.
Για την κρέμα με ανθότυρο
● Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα μαζί με το ανθότυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα μείγμα χωρίς εμφανή κομμάτια από το τυρί.
● Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το μείγμα από τον κάδο του μπλέντερ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που θα στέκεται.
● Ξεφλουδίζουμε το καρότο, το τρίβουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη, το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
● Μεταφέρουμε το κέικ σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού την κρέμα επάνω από το κέικ, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.
● Σερβίρουμε το κέικ σε κομμάτια.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top