Φτιάξτε κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μαμαδίστικο φαγητό για όλη την οικογένεια!

Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@Star

Φτιάξτε μια μοναδική συνταγή για κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν, όπως την παρουσίασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης πριν λίγες  μέρες   στο Breakfast@Star.

Υλικά

350 γρ. Κολοκύθια
500 γρ. Μελιτζάνες
1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
800 γρ. Ντομάτα κονκασέ
100 γρ. Φέτα τριμμένη
350 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζάχαρη κρυσταλλική
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
250 γρ. Γιαούρτι
1 Αυγό 

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης φτιάχνει μεσογειακή φρουτάλια

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και σοτάρουμε. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να καραμελώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.

Σε ένα ταψί 22 εκ. απλώνουμε μια στρώση από τα λαχανικά, ένα μέρος από τη σάλτσα ντομάτας κι ένα μέρος από τη φέτα και μοτσαρέλα. Ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για δύο ακόμη στρώσεις. 

Μαγειρεύουμε νοστιμότατο μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε την μπεσαμέλ γιαουρτιού πάνω από την τελευταία στρώση και τελειώνουμε με το τελευταίο μέρος φέτας και μοτσαρέλας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190°C για 20-25 λεπτά. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top