Ο Σταύρος Βαρθαλίτης φτιάχνει μεσογειακή φρουτάλια

Εύκολη και γρήγορη συνταγή κατάλληλο για όλους!

Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@Star

Φτιάξτε κι εσείς τη μοναδική μεσογειακή φρουτάλια με την υπογραφή του Σταύρου Βαρθαλίτη.

'Όπως είδαμε στο Breakfast@Star το πρωί της Δευτέρας, θα χρειαστείτε συνολικά 30 λεπτά για να την απολαύσετε, 10 λεπτά χρόνο προετοιμασίας και 20 ψησίματος, ενώ η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 4 μερίδες

Υλικά για τη φρουτάλια 

•    4 κ.σ. ελαιόλαδο
•    2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
•    1 μέτριο κρεμμύδι 
•    150 γρ. απάκι
•    6 αυγά, μεσαία
•    2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
•    50 γρ. γάλα πλήρες
•    250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

•    Φύλλα baby ρόκας
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
•    1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση για τη φρουτάλια 

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
•    Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για το φούρνο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
•    Κόβουμε το απάκι σε μικρούς κύβους και το σωτάρουμε για 2-3’. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και σωτάρουμε για ακόμη 2’.Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το περιεχόμενο από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
•    Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι που έχει μείνει από το απάκι, κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι σε δόσεις και τις σωτάρουμε να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
•    Σβήνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες μας διάσπαρτα το απάκι με το κρεμμύδι.
•    Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε για να σπάσουν τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
•    Βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
•    Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top