Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πώς να φτιάξεις τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Θέλετε να φτιάξετε μία τυρόπιτα χωρίς να κουραστείτε ανοίγοντας φύλλο; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή Breakfast@star, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο. 

Eύκολη συνταγή για χορτόπιτα με τυρί στο…τηγάνι

Υλικά της Συνταγής 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 240 γρ. ηλιέλαιο, 240 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, 5 Αυγά, 600 γρ. τυρί φέτα, 200 γρ. Γιαούρτι 2% λιπαρά, 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 1 Κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι , 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα, 10 Φύλλα φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα.

Πανεύκολη πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα

Εκτέλεση της Συνταγής 

 • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό. • Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. • Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ. • Κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. • Σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Σερβίρουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top