Θέλετε να φτιάξετε μία τυρόπιτα χωρίς να κουραστείτε ανοίγοντας φύλλο; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή Breakfast@star, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Υλικά της Συνταγής
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 240 γρ. ηλιέλαιο, 240 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, 5 Αυγά, 600 γρ. τυρί φέτα, 200 γρ. Γιαούρτι 2% λιπαρά, 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 1 Κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι , 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα, 10 Φύλλα φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση της Συνταγής
• Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό. • Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. • Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ. • Κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. • Σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Σερβίρουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.