Τήνος: Ξεσπά ο πατέρας του Γιαννάκη που πνίγηκε με σταφύλι

«Δεν ειδοποίησαν την παιδίατρο ότι είναι έκτακτο περιστατικό»

Ο πατέρας του 3χρονου Γιαννάκη που πέθανε τρώγοντας σταφύλι καταγγέλλει ολιγωρία των ιατρών στο Κέντρο Υγείας Τήνου / Βίντεο Mega

Αβάσταχτος είναι ο πόνος των γονιών του τρίχρονου αγοριού από την Τήνο που πνίγηκε ενώ έτρωγε σταφύλι. Ο πατέρας καταγγέλλει ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν για να σωθεί το παιδί του.

Τήνος: Το τελευταίο αντίο στον 3χρονο που πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι

Ξεσπά ο πατέρας του τρίχρονου Γιαννάκη, ο οποίος υποστηρίζει πως άν υπήρχε άμεση επέμβαση της παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου διεκομίσθη, ίσως το παιδί του να είχε σωθεί.

Τήνος: «Το παιδί μου δε γυρίζει πίσω» - Συντετριμμένη η μητέρα του 3χρονου

«Δεν είμαι καθόλου καλά αλλά δεν μπορώ να ακούω ό,τι να ‘ναι. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λέει ότι το παιδί μου έφτασε στο κέντρο στις 9:02. Εγώ έχω βίντεο από κάμερες του μαγαζιού μου που το παιδί μου είναι ζωντανό 9:01», δήλωσε ο πατέρας στο Live News και πρόσθεσε: 

Τήνος: Πώς να σώσουμε ένα παιδί από πνιγμό - Τι λέει γιατρός στο Star

«Η αλήθεια είναι πως όταν φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, όντως υπήρχε παιδίατρος αλλά κανείς δεν ενημέρωσε ότι ήταν επείγον! Το καταλαβαίνετε αυτό; Η παιδίατρος είχε ραντεβού σε άλλο θάλαμο, το ολοκλήρωσε και μετά ήρθε στο παιδί μου. Καλό θα ήταν να ζητήσουν μία συγγνώμη αντί να βγάζουν ανακοινώσεις, δε σέβονται τη μνήμη του παιδιού μου».

Τήνος: Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας για το περιστατικό

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το Κέντρο Υγείας Τήνου εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, με την οποία απαντούσε στις δηλώσεις του πατέρας, τόσο για την υποστελέχωση, όσο και για τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί του:

«Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά, τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου)».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top