Τήνος: Το τελευταίο αντίο στον 3χρονο που πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του - Αιχμές για το Κ.Υ άφησε ο πατέρας

Συντετριμμένος μιλά οικογενειακός φίλος για τον θάνατο του τρίχρονου αγοριού- βίντεο από Live News

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τήνος μετά τον θάνατο του τρίχρονου Τζιοβάνι μετά από κατάποση σταφυλιών. Χθες το απόγευμα, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας συνόδευσαν το μικρό αγοράκι στην τελευταία του κατοικία. 

Τραγωδία στην Τήνο: Παιδί τριών ετών πνίγηκε από σταφύλι

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στη Χώρα του νησιού. Όλα τα καταστήματα έκλεισαν και οι κάτοικοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. 

Προηγήθηκε η μεταφορά της σορού του παιδιού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Μαζί ήταν και οι γονείς, οι οποίοι συνόδευσαν το παιδάκι τους από τον Πειραιά στην Τήνο όπου και έγινε η κηδεία του. 

Θάνατος 3χρονου στην Τήνο: Πώς έγινε η τραγωδία

Το αγοράκι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με την κοπέλα που το πρόσεχε, η οποία του έδωσε να δοκιμάσει ρώγες σταφυλιού. Δυστυχώς, το παιδάκι δεν τις κατάπιε σωστά, με αποτέλεσμα να φράξει ο αεραγωγός και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τραγωδία Τήνος: Μπροστά στην νταντά πνιγόταν το 3χρονο αγγελούδι

To άτυχο παιδάκι κατάπιε συνολικά πέντε ρώγες, με μία από αυτές να κολλάει σε σημείο που δεν μπορούσε να ανασάνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News.

Τήνος: Πώς να σώσουμε ένα παιδί από πνιγμό - Τι λέει γιατρός στο Star

Βλέποντας την κατάστασή του, η νταντά το πήρε αγκαλιά και έτρεξε εκτός σπιτιού για να ειδοποιήσει τον πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Μαζί πήγαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το παιδί στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σπίτι, ώστε να δοθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Οι Αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν ΚΑΡΠΑ βγάζοντας δύο ρώγες από το στόμα του αλλά το παιδί δεν ανέπνεε.

Τήνος: «Το παιδί μου δε γυρίζει πίσω» - Συντετριμμένη η μητέρα του 3χρονου

Από εκεί οι αστυνομικοί έβαλαν το παιδί στο περιπολικό και γρήγορα το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί, επί σχεδόν μία ώρα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Τήνος: Συγκλονισμένος ο πατέρας του παιδιού

Ο πατέρας του παιδιού, άφησε αιχμές υποστηρίζοντας πως «αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

Aιχμές για υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας άφησε ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού- βίντεο από Live News

Aιχμές για υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας άφησε ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού- βίντεο από Live News

«Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον» είπε ο πατέρας του παιδιού στην εκπομπή “Live News” του Mega.

H ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Τήνου για το θλιβερό περιστατικό 

«Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι). Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς. Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του. Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη».

Πριν από 40 μέρες έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του τρίχρονου 

Ο παππούς του τρίχρονου παιδιού εξήγησε πως η απόφαση να πάει ο πατέρας στο Α.Τ ήταν επειδή ήταν δίπλα στο σπίτι και αποκάλυψε πως πριν από 40 μέρες είχαν κηδέψει τη σύζυγό του και γιαγιά του άτυχου Τζιοβάνι. 

«Ήταν δύο παιδάκια, που είναι δύο αδελφάκια. Τα είχε μία κοπέλα. Είχαν πάρει μία κοπέλα στο σπίτι και τα είχε η κοπέλα αυτή. Την ώρα αυτή τους είχε και έτρωγαν σταφύλι. Εγώ τους βρήκα στο Κέντρο Υγείας όταν ήρθαν. Τα παιδιά δεν ήταν σε κατάσταση για να μιλήσουν. Το κατέβασε η κοπέλα στον μπαμπά του και έτρεξε στην αστυνομία που η αστυνομία είναι στα 10 μέτρα από εμάς, από το σπίτι τους. Το πήγε εκεί μήπως κάποιος αστυνομικός, κάποιος ξέρει από πρώτες βοήθειες. Ήταν μια λύση της στιγμής επειδή το αστυνομικό τμήμα είναι δίπλα. Το έβαλαν σε ένα περιπολικό μέσα και έφυγαν ολοταχώς, με τις σειρήνες. Έτρεξαν, πήγαν στο κέντρο υγείας, όσο πιο γρήγορα γινόταν».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε χάσει και τη σύζυγό του και γιαγιά του παιδιού. «Πριν 40 ημέρες χάσαμε τη γιαγιά του παιδιού. Η γυναίκα μου είχε πρόβλημα υγείας, ήταν 60 χρόνων πολύ νέα. Έπεσαν πολλοί κεραυνοί μαζεμένοι, μαζεμένοι που δε συμβαίνει εύκολα αυτό σε εμάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top