Τήνος: Πώς να σώσουμε ένα παιδί από πνιγμό - Τι λέει γιατρός στο Star

Πέντε ρώγες από σταφύλι είχε καταπιεί το 3χρονο παιδί

Τραγωδία στην Τήνο με τρίχρονο παιδί που πνίγηκε από σταφύλι - Τι λέει γιατρός στο Star

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Τήνο όπου ένα τρίχρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του από μια άτυχη στιγμή όταν πνίγηκε με σταφύλι. 

Τραγωδία στην Τήνο: Παιδί τριών ετών πνίγηκε από σταφύλι

Τήνος: Μπροστά στα μάτια της νταντάς ο πνιγμός από σταφύλι

Το παιδί έτρωγε σταφύλι στο σπίτι του όπου βρισκόταν με τη νταντά. Όταν η  κοπέλα είδε το παιδί να μελανιάζει ειδοποίησε τον πατέρα του που βρισκόταν κοντά.

Ο πατέρας το μετέφερε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι. Εκεί του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο ρώγες από σταφύλι. 

Αμέσως μετά το μετέφεραν με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου όμως, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, ο μικρούλης δεν τα κατάφερε. 

«Κλαίμε όλοι και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το παιδί κατάπιε πέντε ρώγες από σταφύλι. Ο πόνος είναι αβάσταχτος για τους γονείς» είπε γειτόνισσα της οικογένειας.

Τραγωδία Τήνος: Μπροστά στην νταντά πνιγόταν το 3χρονο αγγελούδι

Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στον Πειραιά όπου υποβλήθηκε σε νεκροψία-νεκροτομή. «Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, και αναμένονται κάποιες στοχευμένες εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση» ανέφερε στο Star ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Τήνος: «Το παιδί δεν ανέπνεε»

Τις δραματικές προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή το παιδί περιέγραψε στο Action 24 o πρόεδρος του κέντρου υγείας Τήνου. «Το παιδί είχε καταπιεί αρκετές ρώγες σταφυλιών, τις οποίες όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να μασήσει». 

Οι δηλώσεις τους προέδρου του Κέντρου Υγείας Τήνου / Βίντεο από Action24

«Σε εμάς ήρθε στις 9.02 το πρωί, δυστυχώς χωρίς αναπνοή. Είχε σφυγμό αλλά δεν μπορούσε να επανέλθει πάρα τις προσπάθειες των γιατρών. Είχαν ήδη γίνει προσπάθειες ανάταξης  στο αστυνομικό τμήμα  από τους αστυνομικούς που είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν δύο ρώγες. Φαίνεται όμως πως υπήρχαν περισσότερες.

Το έφεραν στο κέντρο υγείας αλλά είχε περάσει ήδη πολύτιμος χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ό, τι γίνει πρέπει να γίνει στα πρώτα 4 λεπτά. Επί μία ώρα οι γιατροί ήταν πάνω από το παιδί και προσπαθούσαν να το επαναφέρουν», είπε ο κ. Γιώργος Βασιλάκης. 

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 60% των ατυχημάτων στα παιδιά συμβαίνουν στο σπίτι.

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Όπως σημείωσε, στα παιδιά μέχρι τεσσάρων ετών δε θα πρέπει να δίνουμε τροφές που μπορεί να φράξουν τους βρόγχους - μεταξύ αυτών των τροφών περιλαμβάνονται οι ρώγες από σταφύλι και οι ελιές. Τις τροφές αυτές τα παιδιά θα πρέπει να τις λαμβάνουν λιωμένες. 

Εξάλλου, το ιδανικό θα ήταν οι γονείς να έχουν βασικές γνώσεις διάσωσης. Ειδικότερα, οι συμβουλές που έδωσε ο κ. Μαζάνης έχουν ως εξής:

  • Αν είναι ένα αντικείμενο αρκετά μεγάλο στο στόμα του παιδιού μπορούμε να το αφαιρέσουμε με το δάχτυλο
  • αλλιώς γυρίζουμε το παιδί μπρούμυτα και χτυπάμε την πλάτη του προκειμένου να εκτοξευθεί το αντικείμενο προς τα έξω.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top