Αποκλειστικό: Η αλήθεια για τη δωρεά του Κώστα Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου

Τα 2 ακίνητα της δωρεάς και το 1 εκατομμύριο ευρώ που έλαβε και… έδωσε πίσω

«Εγώ ανήκω στους ανθρώπους, που δεν μπορώ να πω τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της δικαιοσύνης. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», είπε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, αναφερόμενος στο θέμα της Κιβωτού του Κόσμου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σε διευκρινήσεις σχετικά με τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου, προχώρησε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας της Μαγνησίας, ο «ευεργέτης» της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρεται να πούλησε την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι Βόλου και την έκταση που την περιβάλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: Μπαράζ απολύσεων στενών συνεργατών του πατέρα Αντώνιου

Κάτι που ο ίδιος δεν αρνείται αλλά ξεκαθαρίζει - αποκλειστικά μέσω του star.gr - ότι είναι η μισή αλήθεια, καθώς έδωσε πίσω αυτό το ποσό για να ανακαινιστεί αυτό το ακίνητο, αλλά και ένα ακόμη, που δόθηκε εντελώς δωρεάν στην «Κιβωτό» για να φιλοξενηθούν συνολικά 100 παιδιά.

Κιβωτός: Η πρεσβυτέρα πήρε 500.000 ευρώ από θυρίδα - Πώς το δικαιολόγησε

Μάλιστα, επικαλείται και σχετικό πίνακα, τον οποίο παρουσιάζει αποκλειστικά το star.gr, όπου όχι μόνο διακρίνονται οι εργασίες ανακαίνισης και το κόστος αυτών, αλλά είναι προφανές ότι κόστισαν στον κ. Λούλη και παραπάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είχε αρχικά εισπράξει.

Οι δωρεές του Κώστα Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου

Ο κ. Λούλης, όπως αναφέρει στο star.gr, επρόκειτο το 2016 να πουλήσει το ακίνητο στο Διμήνι του Βόλου έναντι 3 με 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και ένας από τους ενδιαφερόμενους, που παρουσιάστηκαν, ήταν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι είπε ο Κώστας Λούλης για την υπόθεση

Τότε, ο ίδιος και η σύζυγός του Άννα Στεπάνοβα, αποφάσισαν, ως προσφορά στη δομή και με στόχο να στηρίξουν το έργο της, να πουλήσουν το ακίνητο στην Κιβωτό του Κόσμου σε τιμή μικρότερη από το ένα τρίτο της αξίας του, δηλαδή 1 εκατομμύριο ευρώ.

Καταγγελία: «Φοβάμαι για τον αδερφό μου στην Κιβωτό - Τον άκουσα φοβισμένο»

Εκεί, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Λούλης σταματά η αλήθεια σχετικά με όσα ακούστηκαν για το 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς όχι μόνο δώρησε στη συνέχεια άλλο ένα ακίνητο στην Κιβωτό του Κόσμου (στον Άνω Βόλο), αλλά διέθεσε και το 1 εκατομμύριο ευρώ για ανακατασκευή όλων των χώρων για τις ανάγκες της δομής και της φιλοξενίας των παιδιών, αναλαμβάνοντας όλα τα κόστη.

«Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε "κοτέτσι"... Κρυώνει!»

Το τελικό κόστος, μάλιστα, όπως εξηγεί, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είχε εισπράξει από την «ουσιαστικά δωρεά», όπως τη χαρακτηρίζει, του πρώτου ακινήτου.

Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης διέθεσε το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είχε εισπράξει από τη μεταβίβαση του πρώτου ακινήτου στην Κιβωτό του Κόσμου, για να ανακαινίσει τα δύο ακινητα - φιλέτα που παραχώρησε στη δομή / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Όπως αναφέρει ο κ. Λούλης, η απόφαση για τη δεύτερη δωρεά, αλλά και τη διάθεση όλου του ποσού, που είχε εισπράξει από τη μεταβίβαση του ακινήτου στο Διμήνι, έγινε όταν πήγε στη δομή της Πωγώγιανης και έμαθε μετά λύπης πως τα παιδάκια εκεί δεν ήταν μόνο ορφανά, αλλά και κακοποιημένα.

Το 1 εκατομμύριο ευρώ που έγινε δωρεά για ανακαίνιση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

«Με θλίβουν όσα γράφονται για τις δωρεές γιατί δεν αποτυπώνουν την πλήρη αλήθεια», δηλώνει ο κ. Λούλης στο star.gr, δημοσιοποιώντας αποκλειστικά στο star.gr τη λίστα με τις εργασίες ανακαίνισης, που έγιναν στα ακίνητα που μεταβίβασε στην Κιβωτό του Κόσμου.

Κιβωτός: Μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε σε ακίνητο της δομής στον Κολωνό

Όπως φαίνεται στον επίμαχο πίνακα, το κόστος των ανακατασκευών και των εξοπλισμών ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν δωρεές οι δωρητές

Ανάμεσα στις δαπάνες μπορεί κανείς να εντοπίσει από μαγειρεία και ψυγεία, μέχρι κρεβάτια, γραφεία, παιχνίδια αλλά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για 100 παιδιά.

Ο πίνακας με το κόστος των εργασιών ανακατασκευής και εξοπλισμού, που κατέβαλε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, για τα ακίνητα σε Διμήνι και Άνω Βόλο, που είχε μεταβιβάσει στην Κιβωτό του Κόσμου

«Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων, σε κτιριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο», ξεκαθαρίζει ο βιομήχανος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top